Antena 3 CNN Actualitate Educație Peste 70.000 de elevi și-au echivalat proba de competențe digitale de la Bacalaureat cu ECDL

Peste 70.000 de elevi și-au echivalat proba de competențe digitale de la Bacalaureat cu ECDL

Peste 70.000 de elevi și-au echivalat proba de competențe digitale de la Bacalaureat cu ECDL
06 Iun 2017   •   14:45

Aproximativ 70.000 de elevi și-au echivalat până în prezent proba de competențe digitale de la bacalaureat cu ECDL, iar liceenii care care dețin ECDL PROFIL BAC nu mai susțin această probă.

"Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de Competențe digitale din cadrul Bacalaureatului cu certificarea internațională European Computer Driving Licence", potrivit unui comunicat al ECDL.

ECDL este cel mai răspândit standard global de certificare a competențelor digitale, recunoscut în peste 100 de țări, cu 15 milioane de persoane înregistrate în program. În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de Competențe digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. 

Având deja Permisul ECDL PROFIL BAC, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale, așa cum, dacă dețin un certificat internațional pentru o limbă străină, pot să nu mai susțină proba de Competențe lingvistice. 

Mai mult, programa pentru evaluarea competențelor digitale și cea pentru obținerea ECDL PROFIL BAC corespund materiei pe care liceenii o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: BACALAUREAT 2017 proba elevi permis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close