Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii ar putea să ajungă gratuit la psiholog, la recomandarea diriginţilor

Elevii ar putea să ajungă gratuit la psiholog, la recomandarea diriginţilor

Elevii ar putea ajunge la psiholog la recomandarea diriginţilor! Cei din Guvern lucrează la o lege prin care copiii cu probleme emoţionale severe să fie identificaţi în şcoală şi îndrumaţi către un psihoterapeut din exterior. Dacă legea este adoptată, orele de consiliere psihologică se vor putea face chiar de anul viitor, pe cheltuiala statului, însă doar cu acceptul elevului şi al părinţilor.

Elevii ar putea să ajungă gratuit la psiholog, la recomandarea diriginţilor
Sursa foto: Getty Images
de Raluca Bîrcă    |    30 Iul 2021   •   16:29

Stările prin care au trecut mulţi copii anul trecut, au fost descrise pe larg în campania "Copiii Pandemiei" de la Antena 3. Şi au devenit de mare interes şi pentru ce care se ocupă de diverse studii pe aceasta temă.

 În luna mai a anul 2021, Organizaţia Salvaţi Copiii Romînia a publicat un raport care vorbeşe despre felul în care s-au simţit copiii pe timpul pandemiei.

Cei mai multi dintre respondenţi, 48% au spus că au traversat stări de anxietate, dar au fost şi alte diagnostice identificate precum depresie, neglijenţă, abuz sau chiar agresivitate.

Şi reprezentantii Consiliului Naţional al Elevilor au tras un semnal de alarmă printr-un studiu făcut pe un eşantion de 1.700 de copii.

"Rezultatele au fost catastrofale, din punctul nostru de vedere. Undeva la 50% ne-au spus că au trecut prin episoade de depresie sau anxietate în ultimul an, iar din toţi aceşti respondenti doar 5% au beneficiat de consiliere psihopedagogică", a spus Robert Avram, reprezentant al Consiluluil Naţional al Elevilor.

Mădălina Turza, un consilier al prim-ministrului lucrează acum la un proiect de lege prin care elevii găsţi cu probleme emoţionale severe să fie trimişi la ore de consiliere psihologică decontate de stat.

Dacă legea va fi adoptată, primii elevi care vor beneficia de sprijin emoţional vor fi identificaţi chiar din toamna acestui an.

În acest moment, în şcolile din România sunt doar 2.700 de psihologi acreditaţi, în timp ce necesarul ar fi de peste 5000 de persoane.

×
Subiecte în articol: elevi psiholog gratuit diriginţi
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close