Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii sunt nemulțumiți de modul în care se desfășoară cursurile online

Elevii sunt nemulțumiți de modul în care se desfășoară cursurile online

Consiliul Județean al Elevilor Constanța își exprimă nemulțumirea vizavi de modul în care se desfășoară cursurile online în perioada aceasta. Elevii spun că volumul temelor primite e mult prea mare și că au de scris chiar și 20 de pagini de pe o zi pe alta.

Elevii sunt nemulțumiți de modul în care se desfășoară cursurile online
Sursa foto: Pixabay
05 Apr 2020   •   09:17

Aceștia mai spun că multe cadre didactice, care susțin cursuri online, ignoră cu desăvârșire recomandările Ministerului Educației și Cercetării.

Conform sursei citate, deși atât Ministerul Educației și Cercetării, cât și Inspectoratul Școlar Județean Constanța au transmis către școlile din județ note interne privind modalitatea în care trebuie să se desfășoare orele online, „nu puține sunt cazurile în care elevii primesc, în această perioadă, un volum nejustificat de teme, note sau chiar absențe”.

Reprezentanții elevilor susțin că orele în spațiul virtual nu substituie recuperarea fizică a cursurilor, iar profesorilor le este interzis să predea noi conținuturi în perioada aceasta, să noteze elevii sau să îi oblige să participe la ore.

„Aceste cursuri ar trebui să aibă doar caracter recapitulativ, de consolidare a informațiilor dobândite până acum, nicidecum să reprezinte o metodă prin care cadrele didactice să predea lecțiile incluse în programa școlară, însă nefinalizate la momentul închiderii unităților de învățământ. Am întâlnit cazuri în care elevii primeau temă de scris 20 de pagini de pe o zi pe alta, sub amenințarea notelor mici pe care profesorii le vor acorda după întoarcerea la școală. Este regretabil că, în loc să profităm de această perioadă pentru a consolida informațiile dobândite până acum, suntem nevoiți să facem față la un volum exorbitant de teme, sub amenințarea unor măsuri coercitive.”, a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța, Silviu Morcan.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: cursuri online elevii

Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie 2022

Cât o să ne coste încălzirea pentru un apartament cu două camere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close