Antena 3 CNN Actualitate Educație O nouă materie pentru elevii de liceu din România! Ministrul Ligia Deca a făcut anunțul

O nouă materie pentru elevii de liceu din România! Ministrul Ligia Deca a făcut anunțul

Elevii de liceu ar putea studia o nouă materie, potrivit Ministrul Educației, Ligia Deca.

O nouă materie pentru elevii de liceu din România! Ministrul Ligia Deca a făcut anunțul
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
de Laura Dinu    |    13 Iul 2023   •   20:00

Este vorba despre Gramatica limbii române. Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost cea care a făcut anunțul.

”Îmi doresc și cred că este necesar ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă și la liceu, nu doar în gimnaziu! Am încredere că acest lucru se va concretiza în noile programe pentru liceu”, a scris ministrul Educației pe o rețea socială.

Revizuirea programelor școlare pentru liceu a fost discutată la Ministerul Educației cu experți din Institutul de Lingvistică al Academiei Române, marți, 11 iulie, după cum a anunțat ministrul Ligia Deca într-o postare pe Facebook.

„Orice reformă presupune consultarea specialiștilor pe fiecare dintre palierele pe care aceasta le implică, înainte de începerea efectivă a procesului. Sper ca discuția de astăzi să se concretizeze în lucru în echipă, atunci când vom începe procesul de revizuire a programelor școlare!”, se mai arată în postarea ministrului.

Adina Dragomirescu, directorul Institutului de Lingvistică al Academiei Române spune pentru Edupedu.ro că „am mers să discutăm despre introducerea gramaticii la liceu. După apariția noilor legi va fi nevoie să se restructureze și programele și noi am vrea ca Institutul și alte foruri universitare să fie implicate în alcătuirea lor. E un proces mai complex care implică toate disciplinele pentru că se schimba legislația. Ne arătăm disponibilitatea și ajutorul, pentru momentul când se reînființează, să facem parte din grupurile de lucru pentru programele de liceu”, a explicat directorul institutului din Academia Română.

Legile educației au fost publicate în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare de pe 2 septembrie 2023, scrie edupedu.ro

Ideea ca gramatica să fie reintrodusă la liceu era lansată chiar în aceeași perioadă a anului trecut de fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta anunța pe 13 iulie, după ce legile Educației în varianta lui fuseseră într-o primă lectură în Guvern, că va fi reintrodusă gramatica în programele școlare revizuite în urma noilor planuri-cadru de la liceu, care trebuiau să intre în vigoare din septembrie 2023, după cum anunța el la acea vreme.

×
Subiecte în articol: Ligia Deca gramatica
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close