Antena 3 CNN Actualitate El este preotul ortodox care a devenit celebru pentru un obicei nemaîntâlnit! Ce fac toți creștinii când vin la el la Biserică?

El este preotul ortodox care a devenit celebru pentru un obicei nemaîntâlnit! Ce fac toți creștinii când vin la el la Biserică?

El este preotul ortodox care a devenit celebru pentru un obicei nemaîntâlnit! Ce fac toți creștinii când vin la el la Biserică?
04 Apr 2017   •   16:37

Un preot ortodox de rit vechi a devenit celebru pe internet. Parintele obisnuieste sa boteze atat nou-nascuti, dar si adolescenti sau chiar adulti.  Parintele Vasile Prepelita, parohul bisericii „Nasterea Maicii Domnului” din satul Buteni, Republica Mondova, a ajuns sa i se duca vestea pentru felul in care savarseste taina sfantului botez.

Slujba sa de crestinare nu are nimic aparte si respecta intocmai ritualurile practicate in toate bisericile ortodoxe de rit vechi, cum sunt majoritatea din Republica Moldova. Singurul lucru diferit este dat de varsta mare a celor care urmeaza sa fie crestinati, parintele Vasile Prepelita obisnuind sa boteze copii de scoala, adolescenti, dar si persoane in toata firea care nu au primit taina botezului in frageda pruncie. Continuarea AICI.

×
Subiecte în articol: preot obicei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close