Antena 3 Actualitate Elan Schwartzenberg a atacat la CEDO mandatul de arestare emis pe numele său

Elan Schwartzenberg a atacat la CEDO mandatul de arestare emis pe numele său

19 Iun 2017   •   13:23
Elan Schwartzenberg a atacat la CEDO mandatul de arestare emis pe numele său
Sursa foto: foto: Agerpres

Căutat de Poliție, Elan Schwartzenberg, afacerist româno-israelian, a atacat recent la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) mandatul de arestare emis anul trecut pe numele său, potrivit riseproject.ro.

Motivul? N-ar fi fost citat corect în afara țării.

Autoritățile susțin contrariul: procedurile au fost respectate, o comisie rogatorie a fost inițiată, până și tatăl inculpatului a fost înștiințat. Cert este că Schwartzenberg susține în plângerea înregistrată la CEDO, în martie 2017, că n-a fost citat corect în orașul Netanya din Israel, locul în care spune că s-a stabilit de aproape cinci ani. N-ar fi fost citat corect în afara țării, adică acolo unde a plecat și nu s-a mai întors, deși avea un mandat de arestare pe numele său.

La București, Schwartzenberg este personaj-cheie într-un amplu dosar de corupție. În mai 2016, procurorii anticorupție au cerut arestarea lui, în lipsă, acuzându-l că a fost intermediarul unei mite de 175 de mii de euro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close