Antena 3 CNN Actualitate Controversă privind începerea școlilor! Când se vor întoarce elevii în bănci

Controversă privind începerea școlilor! Când se vor întoarce elevii în bănci

Elevii au început astăzi cursurile, tot online, până la noi ordine. Ministrul Educaţiei estimează că se vor putea întoarce în bănci după 8 februarie. Elevii vor fi testaţi în perioada următoare pentru a vedea dacă sunt la zi cu materia. Iar examenele naţionale nu vor fi perturbate de pandemie, chiar şi în scenariul în care orele vor continua tot online în semestrul doi, promite ministrul.

Controversă privind începerea școlilor! Când se vor întoarce elevii în bănci
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    11 Ian 2021   •   12:30

Ministerul Educației a anunțat că, începând de astăzi și pânâ pe 29 ianuarie, în România, școala se va desfășura 100% online. După această perioadă, urmează o săptămână de vacanță intersemestrială, după care ministrul Educației dă asigurări că elevii s-ar putea întoarce în bănci, începând cu data de 8 februarie. 

Nu se știe însă dacă acest lucru se va întâmpla pentru toate școlile și liceele din România, sau dacă totul va funcționa o perioadă după scenariul galben, cu o parte din elevi acasă și o parte în sistem online. 

O altă opțiune luată în calcul de autorități ar fi ca doar cei din clasele primare să meargă la școală, sau cei din clasele terminale, care urmează să susțină examene la sfârșitul anului. 

”Este greu să avansăm acum o dată sau un calendar pe care să fim siguri că îl putem respecta în perioada următoare, pentru că evoluția depinde de săptămânile precedente și depinde foarte mult de trendul pe care îl va lua epidemia în România. 

Noi vom ști, în următoarele 10-14 zile, care este trendul evolutiv al epidemiei, și în funcție de acest trend se va putea lua, împreună cu toate celelalte organe abilitate din țară, o decizie privind începerea școlilor fizic, care categorii de copii vor putea începe școala, sau dacă se menține acest model online aplicat. 

Vaccinarea profesorilor este un pas extrem de important, pentru că ei sunt o categorie la risc, care sunt extrem de expuși. Și o vaccinare corectă a tuturor cadrelor didactice ne-ar oferi un grad suplimentar de liniște. 

Adolescenții care sunt mai mari de 16 ani aparțin categoriei 3, potrivit schemei de prioritizare a vaccinării în România. Și atunci ar putea fi luată această discuție din nou în actualitate, în faza respectivă”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru Antena 3. 

×
Subiecte în articol: şcoli
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close