Antena 3 CNN Actualitate Elevii cer socoteală ministrului Educaţiei pentru subiectul 3 de la Bac

Elevii cer socoteală ministrului Educaţiei pentru subiectul 3 de la Bac

Elevii cer socoteală ministrului Educaţiei pentru subiectul 3 de la Bac
30 Iun 2007   •   17:16

Subiectele de la prima probă scrisă a Bacalaureatului ? limba şi literatura română ? au provocat un adevărat scandal printre liceeni, părinţi şi profesori. Lacrimi şi nervi s-au revărsat pe coridoarele şcolilor în care s-a dat examenul de bacalaureat, şi asta pentru că elevii au rămas şocaţi de cerinţe. Subiectul al treilea, cel care a dat cea mai mare bătaie de cap adolescenţilor, le solicita absolvenţilor de liceu să scrie un eseu argumentativ de două-trei pagini, în care să prezinte imaginarul poetic tradiţionalist pornind de la ideile exprimate într-o afirmaţie din ?metarmofozele poeziei? de Nicolae Manolescu. Dar nu numai elevii au fost surprinşi de subiect, ci şi dascălii lor şi chiar autorul citatului, Nicolae Manolescu.

În comentariile trimise la Antena3.ro, elevii şi-au exprimat dezamăgirea faţă de activitatea Ministerului Educaţiei şi mai ales faţă de atitudinea ministrului Cristian Adomniţei.

Iată o mică parte a mesajelor venite la redacţie:

Andrei -
"Pentru domnul ministru - aş vrea să îl invitaţi într-o emisiune în direct pe domnul ministru să ne rezolve el varianta şi poate să vină şi cel care a realizat-o. Să facă un eseu de 2-3 pagini la punctul III şi să ne argumenteze, să ne explice". ?oare cei care au facut variantele au conştiinţa împăcată? Nu şi-au dat seama că subiectele nu corespund programei?

Bok -
?ştiţi cum se spune, cei care nu sunt buni profi sunt trimişi la inspectorat şi cei care nu sunt buni inspectori sunt trimişi la minister, aşa că nu vă mai miraţi. Mereu o să fie aşa... Fraţilor, suntem bataia lor de joc .?

Irjena - ?Jos Ministerul Educaţiei!!! Cum aţi putut să daţi aşa un subiect? În primul rând, cum să îl includeţi printre variante?? Nici măcar nu se pune accentul la şcoală pe tradiţionalism, aveam maxim o pagină jumătate în caiet cu poezia tradiţionalistă! Insuficient.

În timp ce elevii cer insistent ministrului Cristian Adomniţiei să ia poziţie, pe site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării nu există nicio adresă de e-mail a ministrului.

Totuşi, puteţi să îi trimteţi comentarii sau întrebări pe [email protected]., sau la adresa Str. Spiru Haret, nr. 10, sector 1, Bucureşti. Adresa poate fi găsită pe site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în secţiunea relaţii cu publicul.

Citiţi şi NICOLAE MANOLESCU: SUBIECTUL 3 DE LA BAC NU E REZOLVABIL!

LICEENII DESPRE BAC: "UN FLEAC, I-AU CIURUIT!"

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close