Antena 3 CNN Actualitate Elicopterul silenţios care filmează de la înălţime, noua armă împotriva hoţilor de petrol

Elicopterul silenţios care filmează de la înălţime, noua armă împotriva hoţilor de petrol

Elicopterul silenţios care filmează de la înălţime, noua armă împotriva hoţilor de petrol
15 Dec 2008   •   20:24

Duşmanul pe care nu-l vezi e cel care te doboară. Asta e de acum spaima hoţilor de conducte, care au fost filmaţi de la înăltime de un elicopter performant al ministerului de Interne. Aparatul face extrem de puţin zgomot şi vede la distanţă mare. Reţeaua de hoţi de produse petroliere a fost prinsă în flagrant şi filmată cu ajutorul elicopterului poliţiei.
"Este foarte bun pentru misiunile de supraveghere aeriană de la distanţă", spune unul dintre inginerii care se ocupă de echipamentul de monitorizare.
Elicopterul Unităţii Speciale de Aviaţie este dotat cu un echipament performant - o cameră de filmare şi dispozitive de înregistrare. Se numeşte FLIR. Cei 17 hoţi n-au bănuit nici o clipă că sunt urmăriţi din cer.
Camera sistemului de monitorizare este coordonată de un inginer din elicopter. Se mişcă la 360 de grade şi poate filma totul pe o rază de câţiva kilometri. Coordonarea misiunilor extrem de dificile se face doar din elicopter.
Din aer pleacă comandă de intervenţie către trupele de la sol. Elicopterul poliţiei te poate monitoriza, fie zi fie noapte, de la 6 kilometri distanţă. N-ai nici o şansă să-l auzi, pentru că zboara la o înălţime 1.000 de metri.
Ministerul de interne are doar două astfel de elicoptere ce pot fi folosite la misiuni speciale. Ar mai nevoie de încă două, dar costă destul de mult, aproximativ 7 milioane de euro.

Observator

×
Subiecte în articol: Politie monitorizare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close