Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc a anunţat regulamentul de funcţionare a programului ?Prima Casă?

Emil Boc a anunţat regulamentul de funcţionare a programului ?Prima Casă?

Emil Boc a anunţat regulamentul de funcţionare a programului ?Prima Casă?
Sursa foto: Emil Boc
14 Iun 2009   •   14:24

Membrii cabinetului Boc s-au întrunit duminică dimineaţă în şedinţă pentru a pune la punct programul "Prima Casă". La şedinţă participă şi preşedintele României, Traian Băsescu. Ordonanţa de Urgenţă pentru aprobarea programului Prima Casă a fost adoptată în urmă cu câteva zile. Documentul nu specifică însă, şi condiţiile acestui proiect.

La finalul şedinţei premierul Emil Boc a anunţat regulamentul după care va funcţiona programul de achiziţionare a primei case, cu credit garantat de stat. Astfel, cei interesaţi trebuie să nu fi avut o locuinţă în proprietate sau un credit ipotecar până la data adoptării ordonanţei. De asemenea, doritorii vor trebui să poată plăti un avans de 5% din valoarea locuinţei, în cazul în care aceasta este mai mică sau egală cu suma de 60.000 de euro.

În cazul în care locuinţa ce urmează să fie achiziţionată are o valoare ce depăşeşte suma de 60.000 de euro, viitorul propietar va trebui să depună un avans în valoare de 3.000 de euro, la care se va adăuga diferenţa de preţ până la valoarea totală a locuinţei. De exemplu, dacă cineva doreşte să achiziţioneze o locuinţă în valoarea de 100.000 de euro, avansul va fi de 3.000 de euro, la care se adaugă 40.000 de euro, diferenţa dintre valoarea casei şi suma garantată de stat.

Cei care se înscriu în acest program se obligă să nu înstrăineze locuinţa timp de cinci ani de la data dobândirii. De asemenea, se constituie în faţa statului român, reprezentat de Ministerul finanţelor, o ipotecă de rang 1 asupra locuinţei achiziţionate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close