Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc a discutat cu Traian Băsescu despre situaţia de la Finanţe

Emil Boc a discutat cu Traian Băsescu despre situaţia de la Finanţe

Emil Boc a discutat cu Traian Băsescu despre situaţia de la Finanţe
Sursa foto: Foto: INTACT Images
17 Oct 2010   •   15:55

Premierul Emil Boc a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre situaţia de la Ministerul de Finanţe, la Palatul Cotroceni.

Deocamdată, nu a fost făcută nici o declaraţie oficială referitoare la punctele discuţiei dintre preşedinte şi premier.

Primul ministru a ajuns la Cotroceni în jurul orei 12.00, nefiind însoţit de coloană oficială.

Traian Băsescu a declarat duminică, în cadrul unei emisiuni televizate, că angajaţii din Finanţe nu au dreptul să protesteze.

Şeful statului consideră că Garda Financiară, care are sarcina de a urmări acte criminale, ar trebui mutată la Ministerul de Interne.
   
"Mişcarea de la Ministerul Finanţelor mi-a atras atenţia asupra unui lucru care trebuie discutat. Vă pot spune că azi am o întâlnire cu premierul pentru discuţii pe această temă. Spre exemplu, 30 oameni. Vin şi mă întreb: ce caută Garda Financiară la Ministerul de Finanţe, când ea are, în principal, sarcina să urmărească acte criminale, deci acţiuni penale. Trebuie mutată probabil la Ministerul de Interne. De ce stăm cu recuperarea creanţelor către stat la un sistem ancrasat şi de multe ori corupt? De ce nu dăm la executorii judecătoreşti recuperarea creanţelor", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.
   
Traian Băsescu a precizat că se gândeşte la executori judecătoreşti şi firme private autorizate.
 
   "Unui executor judecătoresc îi spui: ai 10% din recuperări. Vă asigur că va fi mult mai eficient", a conchis şeful statului.



×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close