Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc a inaugurat tronsonul Chitila-Voluntari al centurii de nord a Capitalei

Emil Boc a inaugurat tronsonul Chitila-Voluntari al centurii de nord a Capitalei

Emil Boc a inaugurat tronsonul Chitila-Voluntari al centurii de nord a Capitalei
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Dec 2010   •   14:03

Premierul Emil Boc a inaugurat miercuri tronsonul de 20 kilometri Chitila-Voluntari al centurii de nord a Capitalei. Lucrările la capetele de centură care asigură legătura cu autostrăzile A1 şi A2 continuă în 2011 şi 2012, a precizat primul-ministru, citat de Mediafax.

Şeful Guvernului a menţionat că acesta este doar un prim pas pentru finalizarea întregii centuri de nord a Capitalei. "Nu sunt mulţumit că centura nu este finalizată, putea fi realizată cu 10 ani în urmă, dar lucrările la capetele de centură vor continua în 2011 şi 2012, fiind de o prioritate majoră", a declarat Boc.

Premierul a amintit că actualul Guvern a reuşit să finalizeze 116 kilometri de autostradă în 2009 şi 2010, alături de reabilitarea a 620 kilometri de drumuri naţionale. "Celor care întreabă ce măsuri anticriză a luat Guvernul, le răspund: investiţia publică în infrastructură este cea mai importantă măsură", a adăugat Boc.

Tronsonul inaugurat a fost finalizat după investirea a 79,88 milioane euro, fără TVA, finanţarea fiind asigurată integral de la bugetul de stat.

Centura de nord a Capitalei face legătura între DN1 Bucureşti-Ploieşti, Autostrada Bucureşti-Piteşti şi Autostrada Soarelui.

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc Capitală
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close