Antena 3 CNN Actualitate Emil Constantinescu: Băsescu nu are nici o vină, elitele intelectuale sunt responsabile pentru confuzia societăţii

Emil Constantinescu: Băsescu nu are nici o vină, elitele intelectuale sunt responsabile pentru confuzia societăţii

Emil Constantinescu: Băsescu nu are nici o vină, elitele intelectuale sunt responsabile pentru confuzia societăţii
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Mar 2011   •   18:52

Fostul preşedinte al statului, Emil Constantinescu, a declarat duminică faptul că elitele intelectuale sunt responsabile pentru starea de confuzie generală în care se află societatea românească, informează Mediafax.

Constantinescu a explicat că Traian Băsescu nu are teoretic nici o vină, deoarece ne-a prevenit de la început cine este şi ce vrea să facă, aşa că vina o poartă elitele intelectuale care au "girat"pentru un preşedinte contrabandist, fost nomenclaturist şi colaborator al Securităţii.

"Preşedintele Băsescu are o calitate, foarte importantă, pentru că este vorba de o valoare în sine: sinceritatea. Deci, preşedintele Băsescu a spus totdeauna ce vrea să facă. Şi ne-a prevenit şi cine este. El ne-a spus, de pildă, în primul moment, că a fost contrabandist. Ne-a spus foarte clar: Eu aveam bani, la sfârşitul regimului Ceauşescu eram un om foarte bogat. Foarte bogat. Deci, nici un activist nu avea această avere, pentru că făceam buf! . Sigur, vorbeşte în jargon. Asta însemna: Făceam contrabandă! Ştim foarte bine că făcea. Cu cine făcea? Împreună cu Securitatea, pentru că puteai să fii arestat dacă aveai 5 dolari, nu dacă aveai 100.000 de dolari. Deci ne-a spus: Eu am fost contrabandist! ", a declarat Constantinescu.

×
Subiecte în articol: emil constantinescu Securitate
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close