Antena 3 CNN Actualitate Emma Nicholson s-a întâlnit cu Regele Cioabă (VIDEO)

Emma Nicholson s-a întâlnit cu Regele Cioabă (VIDEO)

Emma Nicholson s-a întâlnit cu Regele Cioabă (VIDEO)
16 Iun 2007   •   17:48
Baroneasa Emma Nicholson, fostul raportor al Parlamentului European pentru România s-a întâlnit vineri la Sibiu cu Florin Cioabă, autointitulatul rege internaţional al rromilor. Acesta i-a mulţumit oficialului pentru contribuţia adusă integrării României în Uniunea Europeană, dar mai ales pentru demersul făcut în Parlamentul European împotriva căsătoriei între copiii rromi, înainte ca aceştia să ajungă la vârsta de 16 ani.

IMAGINI DE LA SIBIU:

Baroaneasa a fost plăcut surprinsă în momentul în care Cioabă a recunoscut greşeala opoziţiei tranşante pe care a manifestat-o în trecut în numele tradiţiei. Ea şi-a adus aminte cu emoţie de vremea când, copil fiind, tatăl ei lupta în Parlamentul Marii Britanii pentru drepturile etniei rrome, pentru ca acum rroomii să se bucure de drepturi depline. Florin Cioaba a recunoscut că, de când România a devenit membră UE, înţelege altfel situaţia rromilor.

Ca să fie consideraţi europeni, rromii trebuie să respecte aceleaşi legi ca şi celelalte etnii şi popoare. Florin Cioabă a declarat că încearcă să-i sensibilieze pe rromi şi să-i convingă să renunţe la tradiţia de a-şi casătorii copiii la vârste fragede. Întâlnirea celor doi s-a desfăşurat la Sala Thalia din Sibiu, la finalul unui spectacol care a marcat încheierea proiectului ?Arta - o şansă pentru fiecare?. Manifestarea s-a desfăşurat timp de trei luni şi a avut drept scop integrarea tinerilor cu dizabilităţi în societate.

Antena 3

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close