Antena 3 CNN Actualitate Erou la 14 ani. Băiatul care a salvat un copil căzut într-o fântână, desemnat “cel mai curajos oltean”

Erou la 14 ani. Băiatul care a salvat un copil căzut într-o fântână, desemnat “cel mai curajos oltean”

Erou la 14 ani. Băiatul care a salvat un copil căzut într-o fântână, desemnat “cel mai curajos oltean”
15 Apr 2013   •   09:08

Adolescentul care şi-a riscat viaţa pentru a-şi salva prietenul, căzut într-o fântână, a fost aplaudat minute în şir, în Sala Polivalentă din Craiova. Băiatul de 14 ani a fost desemnat "cel mai curajos oltean".

Eroul de la Segarcea a fost aplaudat la scenă deschisă de peste 4000 de oameni. Înainte de a i se înmâna cupa a fost povestită experienţa prin care a reuşit să-l salveze pe copil.

Nu s-a gândit niciun moment la pericolul care-l pândea atunci când a sărit să-şi ajute prietenul. Prins cu nişte funii, băiatul a intrat în fântână cu gândul că cel căzut ar putea muri în orice clipă.

"Prima oară cand am intrat, am avut emoţii. Şi când l-am scos, la fel, pentru că mi-era frică că-mi scapă. Dar nu l-am scăpat", povesteşte băiatul salvator.

Mai emoţionaţi au fost adulţii care priveau de pe margine cum copilul de 14 ani îşi riscă viaţa.

"Dumnezeu i-a dat putere să treacă peste orice frică, să intre acolo şi să-l salveze pe cel mic". "A fost un gest de mare curaj. La 14 ani, rar întâlneşti un copil să aibă acest curaj", afirmă emoţionaţi vecinii băiatului.

Băiatul de 14 ani visează la o carieră de salvator şi să lucreze la Inspectoratul pentru Situaţii De Urgenţă.

×
Subiecte în articol: fantana
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close