Antena 3 CNN Actualitate Eşec la întâlnirea dintre ministrul Dezvoltării, Attila Cseke şi reprezentanţii Asociaţiei Comunelor

Eşec la întâlnirea dintre ministrul Dezvoltării, Attila Cseke şi reprezentanţii Asociaţiei Comunelor

A fost eşec la întâlnirea dintre ministrul Dezvoltării, Attila Cseke şi reprezentanţii Asociaţiei Comunelor. Aceştia sunt revoltaţi de îngheţarea salariilor din Administraţia Publică şi amânarea pensiilor speciale. Edilii comunelor ameninţă că vor da Guvernul în judecată dacă nu va fi restrasă ordonanţa de urgenţă care prevede aceste măsuri în 30 de zile.

Eşec la întâlnirea dintre ministrul Dezvoltării, Attila Cseke şi reprezentanţii Asociaţiei Comunelor
de Iulia Gorgorin    |    08 Ian 2021   •   18:55

Primarii de comune din România ameninţă că vor da în judecată Guvernul, pe motiv că ar încălca brutal Constituţia.

Mai exact, Executivul Cîţu este atacat dur pentru deciziile de a îngheţa salariile în sistemul bugetar şi de amâna intrarea în vigoare a pensiilor speciale pentru aleşii locali.

Emil Drăghici: 'Vom merge cu acţiunea în continuare''

''Vom urma cursul pentru că, chiar dacă se invocă faptul ca motivaţie, nu a fost timpul necesar, dar nu înseamă că dacă ceva de la Guvern trebuie să fie pârjolit o întreagă ţară. Drept urmare, noi vom merge cu acţiunea în continuare. 

Întrebat ce înseamnă o Administraţiile Locale o îngheţare a veniturilor angajaţilor, Emil Drăghici că acest lucru înseamnă o ''râmânere în urmă la anul 2018, fără dar şi poate''.

''Pe de altă parte, tot ce înseamnă venituri salariale ale întregului personal sunt raportate la nivelul viceprimarului, drept urmare, nimeni nu poate trece peste el. Aşa că, la comune, pentru că asta reprezentăm, unde nivelul indemnizaţiei viceprimarului este foarte mic este clar că acum vom avea şi mai mari decalaje'', a spus Emil Drăghici, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România.

Emil Drăghici susţine că ordonanţa loveşte în tot ce înseamnă Administraţia Publică Locală

''Noi nu ameninţăm Guvernul, noi doar vrem să respectăm legea, în faţa nesocotelii legii, pentru că principiul consultării nu este unul pe care îl vrea Guvernul sau nu îl vrea Guvernul. Pe noi ne-a surprins foarte mult faptul că ne trezim în ultima zi a anului, cu câteva minute de sfârşitul lui, cu o ordonanţă care practic loveşte în tot ce înseamnă Administraţia Publică Locală, dincolo de acele indemnizaţii pentru limitele de vârstă, pe care dumneavoastră le numeaţi pensii speciale'', a spus Emil Drăghici, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Emil Drăghici esec primari comune
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close