Antena 3 CNN Actualitate Etnobotanicele vor fi interzise! Amenzi usturătoare şi închisoare până la 8 ani pentru comercianţi

Etnobotanicele vor fi interzise! Amenzi usturătoare şi închisoare până la 8 ani pentru comercianţi

Etnobotanicele vor fi interzise! Amenzi usturătoare şi închisoare până la 8 ani pentru comercianţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Mar 2011   •   21:57

Guvernul va interzice comercializarea şi posesia de substanţe etnobotanice, informează Mediafax.

Ordonanţa va interzice producerea, fabricarea, comercializarea, distribuirea, punerea la dispoziţie, inclusiv cu titlu gratuit, transmiterea, intermedierea transmiterii, deţinerea, introducerea în România, importul, publicitatea şi promovarea de orice fel şi prin orice mijloace, inclusiv electronice, a substitutelor.

Marfa găsită va fi confiscată pentru un interval de până la 18 luni, iar activitatea comerciantului suspendată până la analizele de laborator.

Cei care continuă să vândă aceste produse riscă amenzi de până la 100.000 de lei şi să facă închisoare între 2 şi 8 ani.

Sancţiunile vor fi introduse odată cu stabilirea unei definiţii clare a noţiunii de "substitut" care permite fabricarea produselor etnobotanice.

Guvernul va defini noţiunea de "substitut" orice substanţă de origine naturală sau sintetică, în orice stare fizică, sau orice produs, plantă, ciupercă sau părţi ale acestora, care, indiferent de modul de ambalare, procedeul de administrare, conţinut, prezentare, publicitate sau denumire, poate fi utilizată pentru a produce efecte psihoactive şi/sau are un impact negativ asupra stării de sănătate individuală sau colectivă, sau asupra comportamentului social şi care nu este reglementată de alte dispoziţii legale în vigoare.

×
Subiecte în articol: etnobotanice inchisoare România
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close