Antena 3 CNN Actualitate Eugen Teodorovici, atac furibund la adresa Guvernului: E un guvern care face victime prin abuzul asumării răspunderii fără simțul răspunderi

Eugen Teodorovici, atac furibund la adresa Guvernului: E un guvern care face victime prin abuzul asumării răspunderii fără simțul răspunderi

Eugen Teodorvici vine cu un nou atac la adresa Guvernului. Fostul ministru al Finanțelor susține că guvernul PNL eun guvern care face victime prin abuzul asumării răspunderii fără simțul răspunderi

Eugen Teodorovici, atac furibund la adresa Guvernului: E un guvern care face victime prin abuzul asumării răspunderii fără simțul răspunderi
28 Dec 2019   •   14:40

”Iluzia continuității care aduce normalitate, unitate și bunăstare este totuna cu iluzia penelistă a schimbării, care aduce creștere economică și socială.

Pentru foarte mulți oameni de bună credință preluarea guvernării de către partidul președintelui aflat în exercițiu a fost un vis împlinit și începutul speranței într-o Românie normală, în țara creșterilor posibile cu adevărat. Astfel, ca prin magie, în mai puțin de două luni de guvernare, au reușit să redea creșterii economice și sociale valențe pe care le speram uitate după aproape un deceniu de la tăierile de salarii și pensii din anul 2010.

ROBOR-ul este în creștere.
Ratele românilor sunt în creștere.
Datoria publică este în creștere.
Deficitul este în creștere.
Inflația este în creștere.
Prețurile sunt în creștere.
Scăderea salariilor și pensiilor este în creștere.
Diminuarea alocărilor bugetare pentru sănătate și învățământ este în creștere.
Reducerea programelor de investiții este în creștere.
Inechitățile sociale sunt în creștere.

Iată cum, în absența competenței și responsabilității, dar cu sprijinul prostiei și aroganței, creșterea economică și socială devine doar o iluzie a actualei puteri ce riscă să se sfârșească într-o mare deziluzie pentru cei care și-au pus toate speranțele și visele lor în conceptul "România normală".

Dar cea mai mare deziluzie vine pentru cei care văd cum acest guvern învestit, încă de la început, cu patalamaua "guvern de tranziție", își aduce aportul la creșterea accelerată a diminuării democrației, prin acțiuni ce sfidează respectul față de domnia legii. Iată că acest guvern se dovedește, pe zi ce trece, un guvern care face victime prin abuzul asumării răspunderii fără simțul răspunderii.

Îmi doresc să încetăm să mai trăim în lumea aceasta politică a iluziilor și deziluziilor pe care, în mod repetat, ni le vând și ni le confirmă oamenii politici prin efectul demagogiei, ca defect fundamental al democrației.

Îmi doresc un proiect politic nou, în care nici stânga, nici dreapta, aflate într-o permanentă opoziție, să nu se mai confunde cu binele sau răul absolut și să nu mai nege realitatea economică și socială exclusiv în funcție de interesul politic imediat pe care poziția față de conducerea țării le-o oferă.

Îmi doresc, așa cum am spus de atâtea ori, un proiect politic fundamentat pe idei și măsuri pe termen lung, fie că vorbim de finanțele țării, de economie și mediul de afaceri, de sănătate, învățământ, protecție socială, justiție sau siguranță națională, un proiect politic care să pună, în CENTRUL său, mai presus de orice, românii și România, dincolo de interesele partinice sau de grup și indiferent dacă acestea vin din interiorul sau din afara țării.

#insistpentruRomania”, scrie Eugen Teodorovici.

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici
Parteneri
Accident masiv în Polonia! Cel puțin 17 oameni au fost răniți
x close