Antena 3 CNN Actualitate Eugen Teodorovici, la ”Sinteza Zilei”: Nu este niciun pericol pentru pensiile oamenilor

Eugen Teodorovici, la ”Sinteza Zilei”: Nu este niciun pericol pentru pensiile oamenilor

Eugen Teodorovici, la ”Sinteza Zilei”: Nu este niciun pericol pentru pensiile oamenilor
17 Apr 2018   •   22:53

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit la ”Sinteza Zilei”, despre proiectele privind pilonul II de pensii și a spus că ideea că românii pierd la pensie este o absurditate și a dat asigurări că nu se va întâmpla așa ceva.

”Avantajul la pilonul I avantajul este că indiferent cât trăiește după momentul pensionării, statul îi asigură, la pilonul II are numai pe o anumită perioadă. Pilonul II nu este o pensie privată, este pensia de la pilonul I administrată privat. Se vorbește de o gaură de 1,1 miliarde, văd declarații care de care mai halucinante la domnul Câțu, vă dau câteva exemple: 12% inflație, să limităm costurile de împrumut pe piețele externe, nu are nicio logică, nu are voie să se joace cu declarațiile, el poate să submineze economia României. Cum să instigi românii din afară să nu mai trimită banii în țară? Înțeleg lupta politică, dar trebuie să ai o limită” a spus Teodorovici.

”Până la final de mai-iunie, se dorește pregătirea unui nou concept. În primul rând să se poată opta între pilonul I singur și pilonul II. Apoi, nimeni dintre cei de la pilonul I să aibă de suferit. Pilonul I trebuie să devină măcar la fel de transparent ca pilonul II. Să lărgim aria în care pilonul II  poate să investească. Știm că din banii acumulați la pilonul II 7 miliarde de lei s-au câștigat și aproximativ 1,5 miliarde de lei sunt comisionul administratorului” a explicat ministrul.

”Lumea trebuie să înțeleagă foarte clar: nimeni nu are voie să se gândească la un asemenea scenariu (n.r. - diminuarea pensiilor). Nu este niciun pericol pentru pensiile oamenilor” a subliniat Eugen Teodorovici.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Eugen Teodorovici
Parteneri
Soţia fotbalistul Iosif Rotariu a murit în somn
x close