Antena 3 CNN Actualitate Evacuaţi din case fără să primească despăgubiri

Evacuaţi din case fără să primească despăgubiri

Evacuaţi din case fără să primească despăgubiri
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Iun 2015   •   10:14

Patru familii din comuna Şoimuş de lângă Deva trăiesc cu teama că pot rămâne oricând pe drumuri, după ce CNADNR i-a anunţat că îi va executa silit. Locuinţele oamenilor sunt amplasate în zona unde se construieşte autostrada A1, tronsonul Lugoj-Deva. Mai grav este faptul că oamenii deşi au fost anunţaţi de trei ani de zile că sunt expropriaţi printr-o hotărâre de guvern, nu au primit niciun ban pe evacuare. Aşa că le este imposibil să se mute.

Oamenii nu şi-au primit nici acum despăgubirile. Cu toate acestea, au fost avertizati ca vor fi dati afara din case daca nu pleaca la termen. In plus, sunt nemulţumiţi că sumele pe care ar urma să le primească sunt prea mici. Localnicii spun că au fost anunţaţi că banii sunt consemnaţi la CEC. Când s-au interesat care este situatia, localnicii au avut parte de o surpriza neplăcută.

Reprezentanţii CNADNR susţin că sumele pentru despagubiri au fost stabilite de experţi. Iar procedura de deblocare a acestor despăgubiri este în curs de derulare şi se face în baza cererilor adresate de către titularii drepturilor reale, precum şi de către orice persoană care justifică un interes legitim însoţite de actele doveditoare referitoare la existenţa drepturilor reale asupra bunului imobil expropriat, conform prevederilor Legii. Desi sunt la un pas de evacuare, oamenii şi-au plătit dările la stat. Până se va lămuri situaţia, oamenii trăiesc cu teama că vor ajunge în stradă.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close