Antena 3 CNN Actualitate Evadatul din Prahova a dormit pe mormântul fiului său timp de o lună până să fie prins

Evadatul din Prahova a dormit pe mormântul fiului său timp de o lună până să fie prins

Onorel Lupu, evadatul din Prahova care a fost prins după aproximativ o lună, a dormit pe mormântul fiului său, în fiecare noapte de libertate.

Evadatul din Prahova a dormit pe mormântul fiului său timp de o lună până să fie prins
17 Mai 2020   •   12:13

'Haiducul', așa cum a fost supranumit de oameni și de forțele de ordine care l-au căutat neîncetat, Onorel Lupu are o poveste de viață dramatică și și-a dorit să ajungă la mormântul fiului său, având în gând să își pună capăt zilelor.

Chiar dacă mai avea câteva luni până să fie eliberat din penitenciar, Onorel Lupu s-a gândit că doar prin evadare ar putea să ajungă la mormântul fiului său.

Pe 18 aprilie, în timp ce se afla în Secția Exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploiești, Onorel Lupu și-a pus planul în aplicare și a evadat.

Încă de la vârsta de șase ani, bărbatul și sora lui au rămas orfani, după ce mama lor s-a stins, iar tatăl a vândut casa și a plecat. Astfel, Onorel și sora lui au trăit singuri în pădurea Păcureți-Șoimari, o întindere de 700 de hectare pe care Onorel o cunoaștea extrem de bine.

Pentru a-și ajuta sora, dar și pentru a supraviețui, Onorel s-a apucat de furat, iar când rămâneaau fără mâncare, cei doi se hrăneau cu ce le ofereau pădurea: frunze de măcriș, de arțar și fructe.

În anul 2017, după o relație cu o tânără din satul Măgura, Onorel a devenit tatăl unui băiețel, care însă a murit când nu avea nici doi ani.

Cătălin Ionuț s-a stins în martie 2018 și este înmormântat la marginea satului Măgura.

În cele 32 de zile în care a fost evadat, Onorel Lupu a intrat în curțile oamenilor, a furat mâncare pentru a supraviețui, însă gândul său era să găsească otravă, iar apoi să își pună capăt zilelor la mormântul fiului său.

În fiecare noapte, evadatul a dormit pe mormânt, iar polițiștii au reușit să îl prindă abia după ce i-au aflat povestea.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close