Antena 3 CNN Actualitate Există rechini în Grecia? Care sunt pericolele marine de care trebuie să știe românii care aleg plajele elene

Există rechini în Grecia? Care sunt pericolele marine de care trebuie să știe românii care aleg plajele elene

Dacă aveți planuri să plecaţi în vacanţă în Grecia, dar vă faceţi griji în urma celor petrecute la Hurghada, acest articol vine cu detalii despre pericolele marine din țara elenă.

Există rechini în Grecia? Care sunt pericolele marine de care trebuie să știe românii care aleg plajele elene
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    06 Iul 2022   •   18:17

Deși specialiștii afirmă că există rechini în Grecia, majoritatea speciilor sunt inofensive. Observările sunt extrem de rare și, în general, atacurile rechinilor în Marea Mediterană sunt, de asemenea, rareori raportate.

Cât privește înregistrările existenței rechinilor din Marea Mediterană, există date despre un astfel de atac raportat acum aproape un secol. Alte surse enumeră un total de nouă atacuri ale rechinilor în Grecia în ultimii 160 de ani.

Nu este clar ce specii de rechini au fost responsabile; dar un pescar grec a jurat că ar fi văzut un mare rechin alb în Marea Egee cu câteva decenii în urmă. Cel mai probabil acesta a zărit o mică balenă, de asemenea rare, dar prezente în Grecia.

În timp ce există unele atacuri ale rechinilor mediteraneeni raportate în fiecare an, ele par a se strânge în jurul țărmurilor Franței, nu în Grecia, potrivit traagspu.com.

Pericole care ar putea să afecteze concediul în Grecia.

Meduze -  În Grecia, au fost observate meduze mov în zonele care țin de mările Egee și Ionică. Primele simptome după o înțepătură de meduză e că locul se înroșește, se umflă și pielea te arde. Înțepăturile de meduză sunt des întâlnite în rândul celor care înoată în mare sau ocean.

Arici de mare - Spinii aricilor de mare sunt foarte duri, motiv pentru care sunt și dificili de îndepărtat, dacă intră în piele. Cu toate acestea, extracția promptă poate ajuta la prevenirea altor vătămări, iar leziunea produsă trebuie evaluată rapid, întrucât se poate suprainfecta. Reacțiile alergice la înțepătura de arici de mare sunt cele care pot pune viața în pericol, motiv pentru care este obligatorie vizita la medic.

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close