Antena 3 CNN Actualitate Experimentul momentului, la Sinteza zilei. Cum se împrăștie virusul când oamenii se relaxează greșit

Experimentul momentului, la Sinteza zilei. Cum se împrăștie virusul când oamenii se relaxează greșit

Mihai Gâdea a prezentat, joi, la Sinteza zilei, un experiment care arată cât de ușor se poate împrăștia virusul când oamenii se relaxează greșit.

Experimentul momentului, la Sinteza zilei. Cum se împrăștie virusul când oamenii se relaxează greșit
Sursa foto: foto: captura Sinteza zilei
14 Mai 2020   •   21:22

Este vorba despre un experiment, făcut de o televiziune din Japonia, care vizează potențiala răspândirea a COVID-19 într-un restaurant.

"În acest experiment nimeni dintr-un grup de persoane care luau masa nu știa că era cineva care avea o vopsea invizibilă pe mâini. Așa se întâmplă de foarte multe ori: mergem la serviciu, mergem într-un loc public, mergem într-un autobuz - nu trebuie să mergi neapărat într-un restaurant.

Mergem într-un spațiu închis și e foarte posibil ca o persoană să fie infectată", a explicat Mihai Gâdea.

Rezultatul experimentului a fost comentat, la Sinteza Zilei, de dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

"Fiecare ar trebui să facă o simulare la locul de muncă să vadă unde sunt zonele în care se aglomerează mai multe persoane, ce se întâmplă în spațiile comune, și să ia măsuri care sa evite ce ați arătat dvs.. Apropo de servirea mesei, care a dus la contaminarea persoanelor aflate acolo, în primul rând că înghesuiala era prea mare. Persoanele erau la distanță prea mică.

Ca să evităm acest lucru, mâncarea trebuia porționată, pusă în farfurie de personal de servire și fiecare mergea și își lua farfuria, fără să circule în toată zona respectivă", a explicat dr. Alexandru Rafila.

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close