Antena 3 CNN Actualitate Exproprieri de 10 milioane de euro pentru centura Capitalei

Exproprieri de 10 milioane de euro pentru centura Capitalei

Exproprieri de 10 milioane de euro pentru centura Capitalei
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iun 2015   •   09:00

Ministerul Transporturilor va plăti peste 10 milioane de euro pentru exproprierile făcute pe Centura Capitalei. Este vorba de cei 20 de kilometri de şosea care vor fi lărgiţi la patru benzi. Mai exact porţiunea cuprinsă între autostrada Bucureşti-Piteşti şi pasajul Chitila şi zona dintre DN 2 -Voluntari şi autostrada Bucureşti-Constanţa. Printre cele 300 de persoane care vor primi despăguburi se numără Adriean Videanu şi un consilier la Primăria Voluntari.

Valoarea despă­gubirilor se ridică la 47,6 milioane de lei. Iar lista despăgubiţilor e lungă. Peste 300 de persoane fizice şi juridice. O sumă consistentă de la stat urmează să primească Ion Bogaciu, actual consilier local PSD al Primariei Voluntari. Pentru o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, omul de afaceri ar urma să încaseze 4 milioane de lei. Însă, Ion Bogaciu spune că aşteaptă banii de la stat din 2013 şi că afacerile îi sunt pe butuci, de când a fost expropriat.

Pe aceeaşi listă de aşteptare a despăgubirilor se află şi Adriean Videanu prin una dintre firmele sale. Compania cu sediul în comuna Chiajna va încasa aproape 300 de mii de lei pentru aproximativ 1500 de metri pătraţi. Centura Capitalei este unul dintre cele mai circulate drumuri din România, însă în continuare maşinile circulă cu o medie de 17 kilometri pe oră. Termenul pentru finalizarea centurii Bucureştiului este 2020.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close