Antena 3 CNN Actualitate Extremistul maghiar Csibi Barna a fost trimis în judecată. Ce acuzaţii i se aduc

Extremistul maghiar Csibi Barna a fost trimis în judecată. Ce acuzaţii i se aduc

Extremistul maghiar Csibi Barna a fost trimis în judecată. Ce acuzaţii i se aduc
20 Oct 2015   •   15:20

Extremistul maghiar care a ajuns celebru după ce a incendiat papuşa lui Avram Iancu în piaţa din Miercurea Ciuc a fost trimis în judecată pentru promovarea ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe şi pentru deţinerea simbolurilor fasciste şi rasiste.

Csibi Barna este acuzat în intervalul octombrie 2009 - aprilie 2011 a răspândit în mod sistematic, în public, idei şi concepţii fasciste, rasiste şi xenofobe, cu intenţia de a convinge şi de a atrage noi adepţi. În 2009, extermistul maghiar a afişat bannere pe care scria "Ţinutul Secuiesc nu e România!", iar la data de 14 martie 2011, Csibi Barna a dat foc unui manechin care avea chipul lui Avram Iancu.

Pe 6 aprilie 2010, cu autorizaţie de la Primăria Municipiului Miercurea Ciuc de a organiza o acţiune de „atragere a atenţiei prin afişe asupra eventualelor efecte negative ale vizitării exagerate a super şi hipermarketurilor", a afişat un simbol fascist constând într-o imagine utilizată de liderul fascist Szálasi Ferenc pe care scria în maghiara "Ruşine să-ţi fie! Iar ai cumpărat de la evrei!"

 

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close