Antena 3 CNN Actualitate Fabrica de bani de la vămile din vest producea 50.000 de lei pe zi. Banii, investiţi în bijuterii şi vile

Fabrica de bani de la vămile din vest producea 50.000 de lei pe zi. Banii, investiţi în bijuterii şi vile

Fabrica de bani de la vămile din vest producea 50.000 de lei pe zi. Banii, investiţi în bijuterii şi vile
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Feb 2011   •   19:53

Cele 50.000 de lei pe care fabrica de bani din vămile din vestul ţării îi producea în fiecare zi, intrau în buzunarele vameşilor şi poliţiştilor de frontieră. Iar oamenii îi investeau în bijuterii, îi schimbau în euro sau îşi transformau casele modeste în vile.

De departe, unul dintre cei mai avuţi vameşi este Ştefan Milan Gubic, de la biroul vamal Stamora Moraviţa. Potrivit declaraţiei sale de avere, deţine, trei case şi un apartament în Nădlac, un apartament în Timişoara, dar şi terenuri în Nădlac şi Giroc. Printre afacerile lui se numără un restaurant în Nădlac, un lanţ de case de schimb valutar, dar şi o companie de transport cu o flotă de peste două sute de maşini.

Vreme de 15 ani, Ştefan Milan Gubic a fost şef de tură în vama Nădlac. Când vama s-a desfiinţat, a reuşit să rămână în sistem. A ajuns la vama din Stamora Moraviţa şi făcea aproape zilnic naveta 360 de kilometri, din Nădlac la Stamora şi înapoi. Dacă ar fi trăit doar din salariul de bugetar, probabil nici benzina nu şi-o putea plăti.



Acum procurorii se întreaba dacă nu cumva Ştefan Gubic ştia de control. Coincidenţă sau nu, dar acum două zile el a intrat, subit, în concediu medical. De atunci e de negăsit iar unii spun că a fugit deja din ţară.

Un coleg de-al lui Gubic, de data asta poliţist de frontieră în vama Naidăş, a strâns şi el o avere frumuşică, în cei peste zece ani de când lucrează pe frontiera de vest. Dovadă poate să fie vila din Arad renovată de curând.

Percheziţiile continuă şi la această oră. Vizitată a fost şi vila unui poliţist de frontieră de la Stamora Moraviţa. Ioan Sălăjan abia ieşise din tură când a fost luat pe sus de ofiţerii DGA.

Şi-n Oraviţa una din cele mai mândre case din oraş este a unui vameş. Impunătorul imobil aduce mai degrabă cu o fortăreaţă. O fortăreaţă cu piscină. Şi aici ofiţerii DGA au petrecut ore-n şir, în această dimineaţă, în percheziţii.

 

×
Subiecte în articol: spaga vama bani
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close