Antena 3 CNN Actualitate Facultăţile private pierd teren în favoarea celor de stat

Facultăţile private pierd teren în favoarea celor de stat

Facultăţile private pierd teren în favoarea celor de stat
Sursa foto: Foto: Intact images
14 Iul 2011   •   23:31

Bate vântul pe holurile facultăţilor private. Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, abia dacă mai găseşti vreun candidat cu dosarul în braţe. La stat, lucrurile sunt taman pe dos. Tinerii se calcă în picioare la înscriere, chiar dacă aici taxele sunt duble. Cine prinde un loc la buget, norocul lui, cine nu, acceptă şi să plătească mai mult, numai să intre la o facultate cu istorie solidă în spate.

A doua zi de înscrieri la ASE, aceeaşi înghesuială. Peste 2.000 de candidaţi. Studenţii vor cu orice preţ să aibă o diplomă de la o universitate de stat. La Academia de Studii Economice studenţii plătesc 9.000 de lei pentru 3 ani de studii. Merită, dacă ne gândim că un contabil, de exemplu, poate câştiga şi 6.000 de lei pe lună.

La Universitatea Bucureşti, concurenţa a scăzut la jumătate. Dar Dreptul se caută în continuare. După patru zile de înscrieri, sunt deja patru candidaţi pe un loc.

Cele mai multe dintre facultăţile de la stat îşi vor completa locurile din vară. Cei care au picat Bac-ul în prima sesiune vor avea ca opţiune doar facultăţile private. 

Vara aceasta, în facultăţi există 300.000 de locuri pentru 90.000 de absolvenţi.

 


×
Subiecte în articol: studenti
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close