Antena 3 CNN Actualitate Familia Patriarhului nu are bani să ajungă la înmormântare

Familia Patriarhului nu are bani să ajungă la înmormântare

Familia Patriarhului nu are bani să ajungă la înmormântare
31 Iul 2007   •   17:12

Membrii familiei Prea Fericitului Pãrinte Teoctist şi-au exprimat, marţi, dorinţa ca patriarhul României sã fie înmormântat la Vorona, localitatea unde şi-a început viaţa monahalã. Nepoţii, care locuiesc în localitatea Tocileni-Stãuceni din judeţul Botoşani, unde s-a nãscut şi Patriarhul, susţin cã înmormântarea la Vorona le-ar permite sã participe la funeralii şi sã meargã apoi la mormântul acestuia.

Rudele Prea Fericitului Pãrinte Teoctist se plâng cã nu au bani nici pentru a ajunge la o eventualã înmormântare la Bucureşti. Mircea Arãpaşu, unul dintre nepoţi, afirmã cã membrii familiei, care sunt de ordinul zecilor, vor merge la Bucureşti doar dacã autoritãţile locale le vor pune la dispoziţie un mijloc de transport.

La rândul sãu, primarul din Stãuceni, Mihai Chihaia, a declarat cã locuitorii se despart, indiscutabil, "de cel mai de seamã fiu al comunei". El a spus cã este de acord sã punã la dispoziţia rudelor PF Teoctist un autobuz pentru a le transporta la înmormântare. Comuna este în doliu, fiind arborate steaguri în bernã la instituţiile publice, iar becurile de pe stâlpii de iluminat public stau aprinse zi şi noapte.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close