Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din Dolj aşteaptă să afle dacă s-a îmbogăţit, după ce a descoperit o pungă de gaze în curtea casei

Un bărbat din Dolj aşteaptă să afle dacă s-a îmbogăţit, după ce a descoperit o pungă de gaze în curtea casei

Un bărbat din satul Bâzdâna din judeţul Dolj aşteaptă să afle dacă s-a îmbogăţit, după ce a descoperit o pungă de gaze în curtea casei, în timp ce fora un puţ.

Un bărbat din Dolj aşteaptă să afle dacă s-a îmbogăţit, după ce a descoperit o pungă de gaze în curtea casei
Sursa foto: Antena 3
de Loredana Chimoiu    |    14 Sep 2022   •   12:35

Situație inedită în Dolj unde un localnic a forat un puț, dar la suprafață nu a țâșnit doar apă, ci și gaze. Oamenii s-au speriat și au cerut ajutor la 112. Zona este acum asigurată, iar oamenii așteaptă acum specialiștii să afle dacă s-au îmbogățit sau nu.

Punga de gaze a fost descoperită în satul Bâzdâna ce aparține de comuna doljeană Calopăr. Satul este izolat de restul comunei, iar pentru a ajunge aici trebuie să mergi pe un drum forestier. Localnicii nu au gaze în casă, dar au ajuns sa aibă în curte.

De trei zile, în gospodăria familiei Florea, gazele ard fără oprire.

Aproape toate fântânile din comuna Calopăr au secat, iar familia Florea a sperat ca nu va mai avea probleme cu apa dacă sapă un puț la o adâncime mai mare.

Totuşi, în timpul forării, oamenii au spart punga de gaze, iar un incendiu a izbucnit.

Autoritățile locale spun că vor face demersurile necesare pentru a stabili exact dacă a dat norocul peste oameni.

Costul lucrării prin care se va astupa punga de gaze se ridică la 20.000 de lei. Factura va fi achitată din bugetul local, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la proprietar.

Pentru că omul nu dispune de o sumă atât de mare, primarul a promis că va solicita autorităţilor de la Craiova ca plata să fie acoperită din fondul de urgenţă.

×
Subiecte în articol: Bâzdâna Dolj
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close