Antena 3 CNN Actualitate Fășancul din Banat, în vremea pandemiei de coronavirus: 'Vă așteptăm la Roma'

Fășancul din Banat, în vremea pandemiei de coronavirus: 'Vă așteptăm la Roma'

Zeci de localnici din Moldova Nouă au parodiat pandemia de coronavirus în cadrul Fășancului, un obicei din Banat care semnifică intrarea în Postul Paștelui și care ca scop parodierea diverselor evenimente politice, mondene sau de actualitate.

Fășancul din Banat, în vremea pandemiei de coronavirus: 'Vă așteptăm la Roma'
Sursa foto: Facebook
13 Mar 2020   •   23:16

Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 29 februarie 2020, pe platoul din fața Casei de Cultură din Moldova Nouă, județul Caraș-Severin.

Zeci de oameni deghizați au dansat, au jucat hora și au cântat, toți purtând măști și costume de protecție împotriva coronavirus.

În fiecare an, intrarea în Postul Paștelui este marcată în multe localități din Banat printr-un obicei cunoscut sub denumirea de “Fășanc” (uneori “Fărșang”). Acestui obicei i se atribuie originea în vremuri foarte îndepărtate.

Termenul de “Fășanc” îşi are originea în limba germană (Fast Nacht sau Fasching), în timp ce termenul de “Fărșang” provine din limba maghiară (Farsang), ambele denumiri având aceeaşi semnificaţie.

Scopul principal este distractia, provocarea râsului prin parodierea diverselor evenimente (politice, mondene etc.), prin gesturi sau cuvinte, notează europafm.ro.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close