Antena 3 CNN Actualitate Femeia care susţine că a fost violată de soldaţii lui Gaddafi, adăpostită în România

Femeia care susţine că a fost violată de soldaţii lui Gaddafi, adăpostită în România

Femeia care susţine că a fost violată de soldaţii lui Gaddafi, adăpostită în România
Sursa foto: Foto: Videonews
07 Iun 2011   •   21:16

Simbolul revoluţiei libiene, femeia care a declarat că a fost violată de soldaţii lui Muammar Gaddafi, se adăposteşte în România. Avocata de 28 de ani a ajuns în centrul de refugiaţi din Timişoara după ce Qatarul, statul care a găzduit-o până săptămâna trecută, a expulzat-o.

Iman al-Obeidi a devenit celebră după ce a forţat intrarea în hotelul unde erau cazaţi jurnaliştii străini la Tripoli şi a povestit cum a fost violată.

După trei luni în care a fugit să-şi apere viaţa, Iman al-Obeidi a ajuns în România, în centrul de la Timişoara unde sunt adăpostiţi refugiaţii a căror viaţă e ameninţată.

Ca toti refugiaţii din centru, Iman al-Obeidi beneficiază de cazare, mâncare, asistenţă medicală şi consiliere psihologică. Specialiştii vor face tot ce vor putea să o ajute să depăşească traumele suferite în ţara natală.

Tânăra avocată a avut curajul să le spun jurnaliştilor străini că a fost răpită şi violată de gărzile lui Gaddafi. Ofiţerii libieni au încercat să o facă să tacă. Jurnaliştii care au vrut să o protejeze au fost loviţi şi îmbrânciţi.

Femeia a fost luată din hotel de agenţi. Soarta ei părea pecetluită. "În acel moment eram foarte speriată. Dacă nu se fereau de jurnalişti, şi de camere şi de toată lumea care privea, ce-i oprea să mă omoare pe mine?", spune femeia.

Nu i-au luat viaţa, dar au reuşit să o discrediteze. Televiziunea guvernamentală a numit-o alcoolică, trădătoare şi prostituată. Ajutată de doi ofiţeri rebeli, Iman a fugit în Tunisia.

Fugara a fost transferată apoi în Qatar, unde problemele păreau să se sfârşescă. Săptămâna trecută, Qatarul a hotărât să o repatrieze. La intervenţia Franţei şi a Statelor Unite, Iman a fost trimisă în sigurul loc care-i poate asigura securitatea, centrul de la Timişoara. Poate sta aici cel mult şase luni, până i se va găsi o ţară de adopţie.

 




×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close