Antena 3 CNN Actualitate O tânără femeie de afaceri a plătit 350.000 de lei pentru o dezlegare de farmece, după ce a părăsit-o soţul

O tânără femeie de afaceri a plătit 350.000 de lei pentru o dezlegare de farmece, după ce a părăsit-o soţul

O femeie din Prahova, care pretindea că este maică stareţă la o mănăstire, a fost arestată după ce a înşelat o femeie cu peste 350.000 de lei. Victima, o tânără femeie de afaceri a contactat-o pentru o dezlegare de farmece, după ce soţul a părăsit-o.

O tânără femeie de afaceri a plătit 350.000 de lei pentru o dezlegare de farmece, după ce a părăsit-o soţul
Sursa foto: Getty Images | Christopher Furlong / Staff
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Noi 2021   •   10:45

După ce femeia de afaceri din Prundu Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, a apelat la maica stareţă cu puteri miraculoase ca să îi rezolve neînţelegerile cu soţul, i-a transferat constant în cont diverse sume de bani.

Mai exact, aproximativ 70.000 de euro în numai trei luni.

La un moment dat, stareţa nu a mai răspuns la telefon. Abia atunci, victima, o tânără în vârstă de 28 de ani, a început să suspecteze că ar fi putut fi înşelată. A depus o plângere la Poliţie, iar stareţa a fost identificată de anchetatori.

"Persoanele care săvârşesc astfel de fapte sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, care are o pedeapsă cu închisoarea de la unul la cinci ani", a declarat Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Femeia din Prahova a fost condusă la sediul IPJ Bistriţa-Năsăud şi, ulterior, arestată preventiv. Cazul a ajuns şi în atenţia Patriarhiei Române care condamnă inclusiv credincioşii care apelează la "asa-zişii" deţinători de puteri supranaturale.

"Niciun monah autentic şi nicio măicuţă autentică nu cerşeşte şi nu pretinde bani în nume propriu sau în numele vreunei mănăstiri. Să înţeleagă că trebuie să fie foarte atenţie în relaţionarea cu astfel de oameni, care pot profita de buna-credinţă, de generozitatea şi naivitatea oamenilor", a precizat pr. Florin Petre, din cadrul Patriarhiei Române.

Nu este singura metodă a excrocilor de a face bani. De exemplu, alti trei barbaţi au încercat să obţină bani sunând aleatoriu români şi spunându-le că sunt copii acestora şi sunt infectaţi cu COVID-19 şi au nevoie de bani pentru a se trata.

Autorităţile atrag atenția că tratamentul pentru COVID-19 este decontat de stat pentru cei care au o asigurare valabilă de sănătate.

×
Subiecte în articol: Prundu Bârgăului
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close