Antena 3 CNN Actualitate Medici acuzați de tratamente inumane: ”Vai, nu mai pot, mamă! Am țipat ca din gură de șarpe! Vai, ce am mai țipat!”

Medici acuzați de tratamente inumane: ”Vai, nu mai pot, mamă! Am țipat ca din gură de șarpe! Vai, ce am mai țipat!”

Acuzații grave de malpraxis la spitalul din Constanța. O tânără acuză medicii că nu i-au îngrijit mama, ba chiar ar fi suspus-o unui tratament umilitor.

Medici acuzați de tratamente inumane: ”Vai, nu mai pot, mamă! Am țipat ca din gură de șarpe! Vai, ce am mai țipat!”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    18 Mar 2021   •   07:59

Femeia a murit după trei săptămâni de spitalizare, timp în care starea ei de sănătate s-a degradat tot mai mult și chiar chiar s-ar fi infectat cu SARS CoV-2. 

În aceste condiții, familia a rămas cu zeci de minute de înregistrări pe care femeia le-a făcut în perioada în care a fost internată. 

Vai, nu mai pot, mamă! Nu mai pot și mă rupe de spate! Am țipat ca din gură de șarpe! Vai ce am mai țipat pe aici!”

”Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor”

În înregistrările păstrate de familie, femeia de 53 de ani din Constanța se plângea de neglijența personalului din spital și de chinurile la care era supusă. 

Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, a făcut chiar și o infecție, o alergie, pe spate și pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită”, povestește Amalia Tudor, fiica pacientei decedate. 

Femeia fusese internată de 5 decembrie la spitalul județean Constanța, în urma unui accident vascular cerebral. Starea ei s-a agravat și în trei săptămâni de spitalizare a făcut bronhopneumonie, iar testele au arătat că se infectase cu SARS CoV-2. 

Îmi zicea că nu îi aduc apă, că moare de sete. Urma să sun pe secție și să vorbesc direct cu doamnele asistente. Și în acele momente ele s-au revoltat”, spune tânăra. 

Iar una dintre înregistrările mamei confirmă acest lucru.

Cum își permite să îmi arunce cu mâncarea pe jos? Pentru că știi ce a deranjat-o? Că ai sunat tu, mamă! Și le-ai spus să îmi aducă apă!”

”Domnul expert legist ne-a spus că prezenta urme de violență, dar și urme de legare la mâini”

Familia este șocată de cele întâmplate în spitalul din Constanța. 

Starea ei era foarte bună, însă, în ultimele două zile, s-a schimbat totul”, povestește, la rândul lui, Costel Tudor, soțul pacientei decedate. 

Domnul expert legist ne-a spus că prezenta urme de violență, dar și urme de legare la mâini”, mai spune fiica acesteia. 

Femeia a murit chiar în ziua de Crăciun. Însă angajații spitalului se apără.

Ancheta care s-a efectuat de la Direcția de Sănătate Publică și care consemnează că toate procedurile care s-au efectuat au fost corecte”, declară un reprezentant al unității medicale.  

Familia femeii decedate a depus mai multe plângeri la poliție și la Colegiul Medicilor și speră ca vinovații să fie pedepsiți. 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close