Antena 3 Actualitate Femeie din Botoșani cu o tumoră cerebrală agresivă de 10 centimetri, operată de medicii ieșeni

Femeie din Botoșani cu o tumoră cerebrală agresivă de 10 centimetri, operată de medicii ieșeni

de Gabriel Dano    |    14 Mai 2021   •   17:14
Femeie din Botoșani cu o tumoră cerebrală agresivă de 10 centimetri, operată de medicii ieșeni
Sursa foto: Pixabay.com

O femeie de 47 de ani din Botoşani a fost operată de o tumoră la cap, de 10 centimetri. Aceasta s-a prezentat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi după ce a constatat că a început să aibă dureri de cap foarte intense.

Trei ore a durat operația făcută de medicii ieșeni, care au folosit tehnologia modernă, utilizând preparatul Gliolan pentru a creşte calitatea vieţii pacientei.

"Pacienta în vârstă de 47 de ani s-a prezentat în unitatea noastră medicală cu dureri de cap foarte intense. În urma investigaţiilor făcute, s-a descoperit un glioblastom, o tumoră cerebrală malignă destul de agresivă, dar şi foarte voluminoasă, acesta având aproximativ 10 cm.

A fost nevoie să intervenim chirurgical pentru a elimina tumora. Am folosit tehnologia modernă şi aici vorbim de utilizarea intraoperatorie de fluorescenţa prin 5-ALA – preparatul Gliolan. Am reuşit o localizare, delimitare şi implicit o rezecţie de 98 la sută a tumorei, îmbunătăţind prognosticul şi crescând calitatea vieţii pacientei", a declarat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochicurgie din Iaşi.

Substanţa de contrast se fixează pe celulele tumorale, delimitându-se astfel mult mai uşor tumora de ţesutul sănătos din jur, potrivit News.ro. Medicii spun că intervenţia chirurgicală  a fost un succes.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close