Antena 3 CNN Actualitate Femeie fără mască, imobilizată la pământ şi încătuşată de poliţiştii din Oradea

Femeie fără mască, imobilizată la pământ şi încătuşată de poliţiştii din Oradea

Au fost scene șocante la Oradea, unde o femeie de 32 din Oradea care nu purta corect masca de protecţie, a fost pusă la pământ de polițişti, pentru că nu a respectat măsurile impuse de pandemie. Deși a fost atenţionată de poliţişti să poarte masca corespunzător, femeia ar fi ripostat violent. Tânăra a refuzat să se legitimeze și a încercat să fugă, însă oamenii legii au imobilizat-o imediat. Incindentul a avut loc joi după-masă, în Piața Decebal din Oradea.

Femeie fără mască, imobilizată la pământ şi încătuşată de poliţiştii din Oradea
de Iulia Gorgorin    |    11 Dec 2020   •   11:50

O femeie care purta masca sub bărbie, a fost somată de polițiști să poarte masca corect, însă aceasta a ales să le vorbească urât agenților.

Potrivit Poliției Bihor, femeia, în vârstă de 32 de ani, a fost atenționată de polițiștii care patrulau în zona Decebal din Oradea să poarte masca corect.

Reacția femeii a fost însă una agresivă, aceasta începând să-i înjure. Oamenii legii i-au cerut să se legitimeze, iar femeia a luat-o la fugă.

Tânăra de 32 de ani a fugit de poliţişti când i s-a cerut să se legitimeze

Georgiana Botez, corespondent Antena 3 povesteşte cum s-a întâmplat exact incidentul de ieri de la Oradea. 

''Postarea apărută pe o rețea de socializare a strâns o mulțime de reacții negative din partea ordăneilor, din partea românilor la adresa polițiștilor orădeni. Am reușit să discut mai devreme cu reprezentatul instituției care susține că totul s-a desfășurat conform procedurilor legale. Concret, incidentul s-a petrecut ieri după-amiază în zona unei piețe din Oradea și întradevăr, în timp ce patrulau, polițiștii au obsevat-o pe această femeie că purta masca sub bărbie. În acel moment, femeia a început să îi înjure și să riposteze când a fost atenționată, astfel, polițiștii au vrut să o legitimeze, dar pe lângă faptul că femeia a refuzat, a și luat-o la fugă, așa că oamenii legii au reușit să o prindă într-un final și i-au pus cătușele, pentru că aceasta ar fi procedura, deoarece a refuzat să arate un act e indentitate, ea devine o persoană suspectă. Putea să fie o persoană urmărită internațional, susținea reprezentantul poliției. 

Femeia s-a ales cu două amenzi în urma scandalului

Potrivit comisarului-șef al IPJ Bihor, Alina Fărcuța, femeia a fost amendată cu 250 de lei (legea 61) pentru injurii și 1000 de lei (legea 55) pentru nepurtarea corespunzatoare a măștii, potrivit bihon.ro.

În cele din urmă, femeia a recunoscut în procesul verbal că a greșit.

Scenele au fost surprinse de o altă femeie, martoră la acest incident care a încărcat apoi imaginile, pe pagina sa de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Oradea mască politisti femeie încătușată
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close