Antena 3 CNN Actualitate Femeile joacă un rol din ce în ce mai important în politica şi administraţia din România

Femeile joacă un rol din ce în ce mai important în politica şi administraţia din România

Femeile joacă un rol din ce în ce mai important în politică şi administraţie. Asta a fost concluzia unei dezbateri la care au participat zeci de doamne din mediul politic sau din domeniul privat. În continuare, însă, autorităţile trebuie să găsească soluţii pentru ca femeile să fie sprijinite.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mai 2024   •   09:44

"Întotdeauna, am susţinut de-a lungul carierei mele că cele mai bune echipe sunt acelea formate din doamne şi domni. Conferinţa de astăzi a arătat acest lucru şi a subliniat necesitatea de a schimba încă mentalităţile că rolul femeii este în bucătărie sau că este la cratiţă", a declarat Lorena Stoian, prim-vicepreşedinte PEFA.

Participanţii au evidenţiat rolul și influența femeilor în politică și administrația publică, precum și provocările și oportunitățile cu care se confruntă în aceste domenii.

"Ne-am gândit foarte mult, şi am insistat şi am discutat, la soluţii concrete pentru femeile care vor să se întoarcă la serviciu după concediul post-natal, dar, din păcate, din lipsa banilor pentru o bonă sau pentru o grădiniţă privată pierd ani buni din carieră şi pe urmă pierd şi la salariu. Propunerea concretă este aceea de a exista cât mai multe creşe, grădiniţe şi servicii de tip after-school pentru copii, în întreaga ţară.", a precizat Gabriela Firea, senator PSD.

În cadrul conferinţei s-a atras atenţia asupra faptului că sunt prea puţine femei în Parlament, Guvern, primării, consilii locale.

"Cota de gen, cum aş spune, nu este foarte bine reprezentată. Cu părere de rău, România este pe ultimul loc atunci când vorbim la nivel european. Dacă ne dorim o Românie modernă, dacă ne dorim un altfel de viitor pentru copiii noştri, eu cred că la masa deciziilor trebuie să ajungă cât mai multe doamne.", a explicat Nicoleta Pauliuc, senator PNL.

"Nu este vorba despre a promova femeile pe nedrept, ci femeile foarte bine pregătite, deci pe principiul meritocraţiei, dar nu s-a inventat niciun alt examen mai dur pentru vreun bărbat pentru a promova în societate. Atunci de ce sunt privite atât de dur femeile, tot în societatea noastră?", a mai declarat Gabriela Firea.

Conferinţa organizată de Patronatul European al Femeilor de Afaceri împreună cu Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, aduce în discuţie rolul vital pe care femeile îl joacă în politică şi administraţie.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Nicoleta Pauliuc
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden și Trump au stabilit regulile primei dezbateri televizate
x close