Antena 3 CNN Actualitate Fenechiu, despre Băsescu: "O să vedem cine pică primul"

Fenechiu, despre Băsescu: "O să vedem cine pică primul"

Fenechiu, despre Băsescu: "O să vedem cine pică primul"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    26 Mar 2013   •   15:07

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a spus, marţi, că nu intenţionează să demisioneze din Guvern, adăugând că este curios să vadă cine va cădea primul - el sau preşedintele.

"Îmi dau demisia când greşesc şi nu consider că am greşit  cu ceva (...). Am atât de multe de făcut, încât nu am timp de copilării. Consider că problemele astea sunt copilării sau eventual făcături", a declarat ReluFenechiu.

"Nu mor caiii când vor câinii. Domnul Băsescu are probleme cu mine de mulţi ani, o să vedem cine pică primul", a adăugat ministrul Transporturilor.

Luni, preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere şi premierului Victor Ponta în care cerea revocarea membrilor Guvernului care fac obiectul unor acţiuni în instanţă pentru fapte penale până pe 30 aprilie.

Pe 6 februarie, Relu Fenechiu spunea că nu este incompatibil cu funcţia de ministru şi declară că în nicio lege din România nu scrie aşa ceva, el precizând din nou că este trimis în judecată pentru o faptă de complicitate la abuz în serviciu "şi atât".

"Punctul meu de vedere oficial este că eu consider că nu sunt incompatibil cu această funcţie. Faptul că sunt trimis în judecată pentru o faptă de complicitate la abuz în serviciu şi atât, de pe vremea când nu eram nici ministru, nici măcar parlamentar... nu scrie în nicio lege din România că eu sunt incompatibil cu această funcţie", a spus Fenechiu, în urma raportului prezentat de Comisia Europeană.

Politicienii care au dosare şi sunt acuzaţi de corupţie ar trebui să îşi dea demisia, a spus preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Raportul MCV critică faptul că din Guvern fac parte şi doi miniştri care au probleme cu legea. Unul dintre aceştia ar fi Relul Fenechiu, care ocupă portofoliul Transporturilor. Relu Fenechiu este acuzat de procurorii DNA că a vândut transformatoare ruginite la preţ de utilaje noi, afacere din care a câştigat două milioane de euro.






×
Subiecte în articol: Relu Fenechiu demisie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close