Antena 3 Actualitate Fermierii români cer ca ministrul Agriculturii să fie inclus în CSAT, ca urmare a crizei din Ucraina

Fermierii români cer ca ministrul Agriculturii să fie inclus în CSAT, ca urmare a crizei din Ucraina

de Mia Lungu    |    20 Mar 2022   •   13:52
Fermierii români cer ca ministrul Agriculturii să fie inclus în CSAT, ca urmare a crizei din Ucraina

Fermierii români cer ca ministrul Agriculturii să fie inclus în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) deoarece conflictul din Ucraina ar putea produce o criză alimentară în întreaga lume.

Asociația Forța Fermierilor solicită includerea ministrului Agriculturii în CSAT.

"Securitatea alimentară a României este și va rămâne esențială în actualul context internațional", spun fermierii care vor un acord politic al partidelor parlamentare pentru modificarea legii privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

"Din cauza războiului din Ucraina, pe fondul unui context internațional care va rămâne complicat mulți ani de acum înainte, și din perspectiva funcționării piețelor regionale și globale agroalimentare, membrii AFF consideră că este necesară o inițiativă legislativă pentru modificarea articolului nr. 5, aliniatul 3, din legea menționată, mai precis introducerea ministrului Agriculturii în componența CSAT", scrie în documentul semnat de fermieri.

Documentul a fost trimis și președintelui României, Klaus Iohannis.

Conform legii, din CSAT fac parte președintele României, prim-ministrul, ministrul Apărării, ministrul de Interne, ministrul de Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei, ministrul de Finanţe, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close