Antena 3 CNN Actualitate Fermierii din România, lideri la producția de cereale și oleaginoase în anul 2021, în UE. Au primit rating „excepțional”

Fermierii din România, lideri la producția de cereale și oleaginoase în anul 2021, în UE. Au primit rating „excepțional”

Fermierii din România sunt lideri, în Uniunea Europeană, la producția de cereale și oleaginoase în anul 2021, rating-ul „excepțional” pentru recolta agricolă din anul 2021 fiind acordat țării noastre de către GEOGLAM (Group on Earth Observations Global Agricultural Monitoring Initiative).

Fermierii din România, lideri la producția de cereale și oleaginoase în anul 2021, în UE. Au primit rating „excepțional”
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    18 Aug 2021   •   18:08

Rating-ul „excepțional” pentru recolta agricolă din anul 2021 acordat României de către GEOGLAM (Group on Earth Observations Global Agricultural Monitoring Initiative) este confirmat de rezultatele obtinuțe de către fermierii români, potrivit Mediafax.

„Culturile vedetă” ale anului 2021 care plasează fermierii din România pe poziția de leader sunt: grâul, orzul și rapița.

Conform datelor operative din data de 16 august 2021, producția totală de grâu recoltată este de 11,33 milioane de tone, fiind cea mai mare producție înregistrată de la data aderării României la Uniunea Europeană. Producții medii situate peste media națională de 5.346 kg/ha s-au realizat în vestul țării în județele Satu Mare, Timiș, Bihor, Arad, dar și în județele Olt, Caraș Severin, Ialomița. Brăila și Botoșani.

Producția totală de orz se situează în anul 2021 la un nivel record de 1,88 milioane tone fiind de asemenea cea mai ridicată începând cu anul 2007. Producția medie la hectar înregistrată până la data de 16 august este de 5.599 kg/ha, 13 județe depășind media națională (Bihor, Arad, Galați, Ialomița, Caraș Severin, Constanța, Brăila, Olt, Mureș, Călărași, Timiș, Dolj și Giurgiu).

Și la celelalte cereale: secară, triticale, orzoaică, ovăz, mei, hrișcă, etc., s-au obținut producții bune, astfel că producția totală de cereale până la această dată depășește 15 milioane tone.

La rapiță în anul 2021 s-a înregistrat cea mai mare producție medie la hectar (3.022 kg/ha) din 2007 și până în prezent, datorită soiurilor folosite, aplicării tehnologiei adecvate cât și a condițiilor agro-meteorologice favorabile.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close