Antena 3 CNN Actualitate Condițiile în care părinții vor putea participa, alături de elevi, la festivitățile și serbările școlare

Condițiile în care părinții vor putea participa, alături de elevi, la festivitățile și serbările școlare

La festivitățile școlare pot veni părinții, însă cu condiția ca aceștia sa fie vaccinați, testați sau să aibă imunitate. Totodată, banchetele pot fi organizate cu 70 de persoane în exterior și 50 in interior.

Condițiile în care părinții vor putea participa, alături de elevi, la festivitățile și serbările școlare
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    28 Mai 2021   •   09:37

În hotărârea cu măsurile de relaxare valabile de la 1 iunie, aprobate de CNSU, Guvernul a stabilit ca „festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului școlar să poată fi desfășurate cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Sau prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore. 

Sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Părinții trebuie să prezinte documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității) în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății”.

”Este o clarificare puțin tardivă”

”Dacă ne uităm la componența întregului act normativ aprobat ieri de către CNSU, vedem că măsurile care se aplică pentru festivitățile de premiere sunt cam aceleași care se aplică și pentru orice alt eveniment. Adică, în general, având în vedere că în majoritatea liceelor avem generații de clasa a XII-a de peste 100 de elevi, automat numărul de părinți va fi dublu. În acest context, ținând cont că, dacă au loc la exterior, la evenimente pot participa maximum 70 de persoane, fără a exista obligativitatea vaccinării și la interior limita este de 50, cumva măsura vine în aceeași cheie. Adică nu văd că ar fi ceva special pentru festivitățile de premiere. 

Dar ce pot spune este că am vorbit cu colegii din întreaga țară și chiar și eu sunt în clasa a XII-a și mă aflu în această situație, era nevoie de o clarificare. Poate e un pic tardivă, ținând cont că, pentru noi, anul școlar se va încheia pe data de 4 iunie, însă mai bine mai târziu decât niciodată”, a declarat Rareș Voicu, președintele consiliului Național al Elevilor.

×
Subiecte în articol: restricţii
Parteneri
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare
x close