Antena 3 CNN Actualitate Fete sărace recrutate de proxeneți prin metoda ”loverboy”. Zeci de percheziții în România și Marea Britanie

Fete sărace recrutate de proxeneți prin metoda ”loverboy”. Zeci de percheziții în România și Marea Britanie

O rețea de proxeneți care racola fete sărace și le exploata sexual a fost destructurată după zeci de percheziții în România și Marea Britanie.

Fete sărace recrutate de proxeneți prin metoda ”loverboy”. Zeci de percheziții în România și Marea Britanie
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    09 Sep 2020   •   20:05

În perioada octombrie 2018 – septembrie 2020, polițiștii specializați în combaterea traficului de persoane din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și  procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au investigat activitatea unei grupări infracționale, formate din 28 de persoane, specializate în trafic de persoane și de minori în scopul exploatării sexuale, pe relația România – Marea Britanie (Scoția).

La data de 9 septembrie 2020, s-a acționat simultan pe teritoriul României și Marii Britanii, fiind efectuate 32 de percheziții domiciliare, 23 pe teritoriul României - în județele Ilfov, Călărași și Caraș-Severin și 9 percheziții pe teritoriul Marii Britanii, informează politiaromana.ro.

Zeci de percheziții în România și Marea Britanie

În România, polițiștii au depistat și condus la sediul D.I.I.C.O.T. 14 persoane bănuite, iar alte 3 persoane bănuite de apartenență la grupare și 7 complici cu activitate infracțională în Marea Britanie au fost reținuți de autoritățile britanice.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicați bani susceptibili a proveni din infracțiuni, 4 autoturisme de lux, documente, înscrisuri și telefoane mobile.

Membrii grupări sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, constituire a unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

Tinerele au fost recrutate prin metoda ”loverboy”, fiind seduse, iar apoi determinate să le remită membrilor grupării sumele de bani obținute

De asemenea, unele tinere ar fi fost agresate fizic și psihic de către membrii grupului infracțional organizat.      

Tinerele ar fi fost exploatate pe teritoriul Marii Britanii, în imobile închiriate de către liderul grupării și transportate de către membrii grupării infracționale organizate în vederea întreținerii relațiilor sexuale cu clienții.

Citiți și: S-a lăsat sedusă de un bărbat, dar adolescenta din Galați avea să trăiască un adevărat coșmar: Și-a vândut trupul în numele iubrii

×
Subiecte în articol: proxeneti prostitutie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close