Antena 3 CNN Actualitate Fii la putere! Disputată de moştenitori sau instituţii, adevărata casă a lui Brâncuşi a ajuns o ruină

Fii la putere! Disputată de moştenitori sau instituţii, adevărata casă a lui Brâncuşi a ajuns o ruină

Fii la putere! Disputată de moştenitori sau instituţii, adevărata casă a lui Brâncuşi a ajuns o ruină
23 Iun 2015   •   17:21

Fii la putere! Antena 3 este aici, chiar la tine în oraş! Timp de două săptămâni, jurnaliştii nostri străbat ţara cu caravana Antena 3. La 10 ani de la înfiinţarea postului nostru, cei mai cunoscuţi ziarişti din România vor intra în casă nu doar prin intermediul televizorului. Îi veţi vedea pe ziariştii voştri favoriţi în centrul oraşului, în parc, la terasă, la cumpărături. Vin să spună povestea oraşului şi a oamenilor săi.

Nu ezitaţi să staţi de vorbă cu ei şi să faceţi selfi-uri pe care mai apoi să le postaţi pe  pagina de facebook Antena 3 România.

Diseară, de la ora 21.30, colegii noştri vă aşteaptă la Poarta Sărutului din ansamblu Brâncuşi. Fii la putere!

Avem un artist de geniu, venerat in toata lumea, şi nu stim ce să facem cu el. De zeci de ani. S-a născut la Hobiţa şi datorită lui satul acesta din judetul Gorj, nu a rămas un sat oarecare de pe o hartă. Dar ar fi putut sa fie loc de pelerinaj. Însa casa-muzeu a lui Constantin Brâncuşi e o farsă. Nici ea, nici obiectele din interior, nu i-au aparţinut vreodată marelui sculptor. Casa în care s-a născut Brâncuşi există. Dar abia se mai ţine în picioare.

Disputată de moştenitori, instituţii sau aşa-zişi oameni "de bine", casa e o ruină locuită, în anotimpul cald, doar de capre sau găini. Niciunul dintre ministrii pe care i-a avut cultura în ultimii 25 de ani nu a găsit o formulă prin care să facă adevărata casa a lui Brancuşi un muzeu cautat in toata lumea. Ne-ar fi adus si faima, si bani. Nimeni nu a stiut cum sa faca asta. Ba ca nu au fost bani, ba ca nu a fost clar daca e sau nu casa lui Brancusi, ba ca nu se stie exact a cui e treaba asta si cine raspunde cu adevarat de cele cateva barne de lemn care stau acum si
putrezesc sub cerul liber. Timp in care, la Paris, atelierul lui Brancusi e unul din cele mai vizitate muzee din capitala Frantei.


×
Subiecte în articol: Fii la putere
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close