Antena 3 CNN Actualitate Fiica pilotului care a murit în accidentul din Prahova: Avionul nu era pregătit pentru testare

Fiica pilotului care a murit în accidentul din Prahova: Avionul nu era pregătit pentru testare

Fiica pilotului care a murit în accidentul din Prahova: Avionul nu era pregătit pentru testare
Sursa foto: Foto: Videonews
13 Iul 2011   •   18:38

Avionul care s-a prăbuşit marţi nu era pregătit pentru testare, susţine fiica pilotului decedat. Avionul fusese asamblat recent, iar proiectantul şi constructorul au vrut să vadă rezultatul. Bărbatul care a supravieţuit tragediei este în continuare la spital în stare foarte gravă.

Cei care l-au cunoscut pe pilotul care şi-a pierdut viaţa spun că era un profesionist. Iar ca om era un model pentru prieteni şi vecini.

În vârsta de aproape 60 de ani, pilotul a murit carbonizat după ce avionul s-a dezechilibrat la o înălţime de aproape 300 de metri, s-a prăbuşit şi a luat foc.

Copilotul a fost transportat la spitalul Floreasca din Capitală.

O echipă formată din poliţişti şi reprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice Române încearcă să stabilească acum cauzele exacte ale producerii accidentului. Fiica pilotului decedat susţine că tatăl ei i-a spus că avionul nu era terminat.

"S-au luat probe, s-a analizat zona respectivă. Având în vedere că aeronava a luat foc este puţin mai greu să emitem un răspuns", a declarat Ştefan Martinescu, inspector CIAS.

Pilotul care şi-a pierdut viaţa era nevoit să muncească din cauza pensiei mici, iar pentru fiecare zbor de încercare încasa câte 100 de euro.

 


×
Subiecte în articol: avion prabusit pilot deces
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close