Antena 3 CNN Actualitate Fiul disidentului Gheorghe Ursu, „stupefiat” după achitarea torționarilor tatălui său: „La 30 de ani de la căderea comunismului, suntem încă tributari influenței Securității”

Fiul disidentului Gheorghe Ursu, „stupefiat” după achitarea torționarilor tatălui său: „La 30 de ani de la căderea comunismului, suntem încă tributari influenței Securității”

Fiul disidentului Gheorghe Ursu, „stupefiat” după achitarea torționarilor tatălui său: „La 30 de ani de la căderea comunismului, suntem încă tributari influenței Securității”
18 Oct 2019   •   13:07

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, a declarat într-un interviu acordat postului Europa Liberă că este „stupefiat” după ce Curtea de Apel București a decis achitarea celor doi foști ofițeri de Securitate, judecați în dosarul tatălui său, inițial, pentru crime împotriva umanității.

Andrei Ursu consideră că decizia instanței de a schimba încadrarea juridică este „o bătaie de joc la adresa ideii de justiție în România”.

Fiul disidentului Gheorghe Ursu se luptă de mai mulți ani în instanță pentru ca cei vinovați de torturarea și uciderea tatălui său să fie trași la răspundere. Pe 1 august 2016, maiorul în rezervă Marin Pârvulescu și colonelul în rezervă Vasile Hodiș au fost trimiși în judecată de procurorii militari, ambii fiind acuzați de infracțiuni contra umanității în dosarul lui Gheorghe Ursu. În aceeași speță a fost judecat și Tudor Postelnicu, fost șef al Securității.

Fiul disidentului Gheorghe Ursu a mărturisit că nu se aștepta ca instanța să ia această decizie. „Sunt stupefiat, efectiv nu mă așteptam, mi se pare o bătaie de joc la adresa ideii de justiție în România, în clipa asta. (...) Este un dosar foarte solid, cu sute de probe care demonstrează că oamenii ăștia sunt vinovați (Marin Pârvulescu și Vasile Hodiş n.r.), că l-au torturat pe Gheorghe Ursu în închisoare”.

”Mie mi se pare evident că această judecătoare a făcut jocul Securității. Am depus concluzii scrise de aproape 200 de file, oricine ar citi aceste lucruri nu are cum să-i nu-i condamne. Oamenii aceștia l-au torturat și sunt martori care au spus că l-au văzut pe tatăl meu venind de la anchetă, de la Pârvulescu, cărat cu pătura, nu se mai putea mișca, vărsa sânge”, a mai spus acesta.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close