Destin greu încercat de greutăți pentru unul dintre cei mai mari actori români. Nenorocirile din viața lui Florin Călinescu au început în 2005, când soția sa s-a stins din viață, bolnavă de cancer la gât. Ana-Maria Călinescu a murit exact în ziua în care împlinea 47 de ani de viață și 27 de ani de la căsătorie.
Părinții lui Florin Călinescu au încetat din viață ambii răpuși de cancer, la distanță de doar două luni.
Șapte ani mai târziu, actorul trăia cea mai mare dramă din viața sa, pierderea unui dintre copii săi, care s-a sinucis la 24 de ani, după o depresia cruntă.
Iar, în urmă cu câteva zile, un văr al actorului a ales un mod brutal de a-și pune capăt zilelor. Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a fost găsit spânzurat, într-o anexă a casei, de fiul său.
Psihologul Mirela Zivari a vorbit, duminică, la "Adevăruri de viață", despre originea încercărilor grele ale vieții și despre metodele pe care le are știința și psihologia pentru a repara daunele făcute de destin.
"Vorbim despre un subconștient familial, despre acele informații care, de multe ori, ascunse, creează probleme și ajung la un moment dat chiar să dea o justificare pentru eșecul personal sau profesional, nevoie fiind de a le mărturisi, de a le scoate la iveală, de a le înțelege și de a-ți reformula scenariul de viață. Sunt anumite atitudini pe care noi le învățăm în familie. Prima formă de învățare umană este imitația. O străbunică a crescut la rândul ei, fiice, fii ș.a.m.d. Le-a transmis, prin modelul său de viață un anumit fel de a privi lucrurile, șabloanele de gândire. Aceste modele se duc mai departe - ele ne manipulează pe noi subconștient și tocmai travaliul conștientizării te face să te eliberezi și să rupi acel șir de suferință sau de ghinion", a spus Mirela Zivari.