Antena 3 Actualitate Florin Cîțu, anunț devastator despre deficitul bugetar: De când știa Eugen Teodorovici că nu se încadra în buget

Florin Cîțu, anunț devastator despre deficitul bugetar: De când știa Eugen Teodorovici că nu se încadra în buget

09 Dec 2019   •   14:19
Florin Cîțu, anunț devastator despre deficitul bugetar: De când știa Eugen Teodorovici că nu se încadra în buget sursă foto: gov.ro

Noul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, susține că predecesorul său, Eugen Teodorovici, fusese avertizat încă din primăvară asupra riscului depășirii deficitului bugetar. Cîțu susține că pesediștii au preferat însă să ascundă acest pericol.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat un document intern din 28 ianuarie 2019, document ce conține o notă de avertizare către fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Actualul ministru al Finanțelor a declarat ferm că Guvernul PSD știa din aprilie despre deficitul de 4%.

„Din 28 ianuarie Eugen Teodorovici știa foarte bine că  s-ar putea să aibă veniturile supraestimare în buget. Nu s-a întâmplat. În aprilie au apărut primele semne serioase tot într-o notă internă, iar aici lucrurile devin serioase. (...)În aprilie 2019 ministrul Finanțelor știa că are o estimare deficit 4% din PIB. I se spunea că trebuie să ia măsuri suplimentare, nu a făcut acest lucru. În iunie continuă  deteriorarea execuției bugetare și a situației veniturilor, iar aici apare un alt avertisment”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a mai subliniat că Guvernul PSD a știut de la începutul anului că fără măsuri suplimentare deficitul ajunge la 4% la sfârșitul anului.

„Au mințit în Parlamentul României și au ascuns această informație. Tot ceea ce noi prezentăm astăzi era știut de cei din Guvernul PSD. Puteau salva această situație la începutul anului. Totul a fost premeditat. Au pus mai presus de interesul României, interesul personal”, a precizat Florin Cîțu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close