Antena 3 CNN Actualitate Cîțu: Până la finalul anului va veni primul avans din PNNR

Cîțu: Până la finalul anului va veni primul avans din PNNR

Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri seară, că până la finalul anului va veni primul avans din PNNR. Cu aceasta ocazie ajunge în România și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cîțu: Până la finalul anului va veni primul avans din PNNR
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    17 Sep 2021   •   21:00

„Cealaltă veste bună este că din cei 48 de miliarde de euro din toate programele de dezvoltare, reziliență din Europa, 9,7 miliarde de euro sunt pentru transport. Așa cum am spus, o sumă importantă se alocă României pentru transport”, a declarat, vineri seară, Florin Cîțu.

Ursula von der Leyen vine pe 27 septembrie în România, pentru că până în 25 este în Statele Unite, a adăugat premierul, negând orice alte zvonuri de pe piață, potrivit cărora președinta Comisiei Europene vine după 25 pentru că este data congresului PNL.

Până la finalul anului va ajunge primul avans din PNNR, a afirmat Florin Cîțu.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va veni la Bucureşti pe 27 septembrie, într-o vizită simbolică, pentru a marca aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. Dana Spinanţ, purtătorul de cuvânt adjunct al Comisiei Europene, a confirmat vineri că Ursula von der Leyen va ajunge în România pe 27 septembrie:

„Pot să confirm că finalizăm evaluarea PNRR al României. Vom termina asta în zilele următoare, iar preşedintele va vizita Bucureştiul pe 27 septembrie. Ne aşteptăm ca până atunci analiza Planului să fie gata", a declarat Dana Spinanţ.

Inițial, se vehicula că Ursula Von der Leyen va ajunge în Capitală cu o zi înainte de Congresul PNL, pe 24 septembrie.
 

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu PNRR
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close