Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîţu: Eu am desființat Secția. Acum e rolul Parlamentului, sub îndrumarea Ministerului Justiției

Florin Cîţu: Eu am desființat Secția. Acum e rolul Parlamentului, sub îndrumarea Ministerului Justiției

Premierul Florin Cîţu a anunţat marţi intenţia de desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în cadrul guvernului.

Florin Cîţu: Eu am desființat Secția. Acum e rolul Parlamentului, sub îndrumarea Ministerului Justiției
de Dana Musceleanu    |    13 Iul 2021   •   11:44

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații de presă, marți, la câteva minute după vestea că Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor s-au întâlnit fără el. 

'Nu a fost o ședință a coaliției. Poate s-au întâlnit, sunt toți parlamentari, poate s-au întâlnit acolo (n.red. în birou la Orban)', a spus Florin Cîțu. 

„Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte simple: eu am desființat secția SIIJ printr-un proiect de lege aprobat în guvern. Acum este rolul Parlamentului, sub îndrumarea Ministerului Justiției, să vină cu cea mai bună soluție, dacă există o altă soluție mai bună decât ceea ce am făcut noi. Aștept soluția Parlamentului împreună cu Ministerul Justiției. În ceea ce mă privește și în ceea ce privește guvernul, noi am venit cu o soluție de a desființa secția SIIJ.

UDMR, USR au un punct diferit, putem să găsim un element comun aici, de aceea am cerut ca şedinţa de ieri să fie suspendată şi să revenim după ce se mai întâlnesc experţii. Este un grup de lucru, de acolo ar trebui să vină cele mai bune opinii." - a mai anunţat premierul.

Tot în cadrul intervenției de astăzi, Florin Cîțu a declarat că "nu se rupe coaliția. Coaliția merge mai departe și este puternică. N-are sens. Astfel de declarații le înțeleg, suntem politicieni, mai încercăm prin declarații, dar nu se rupe coaliția."

"Până la urmă toţi avem interesul şi suntem în politică pentru români. Indiferent de ceea ce facem noi, competiţie în interiorul partidului, competiţie între partdie, eu niciodată nu pierd din vedere obiectivull pentru care am intrat în politică - să fac lucruri pentru români. Asta mă animă şi mă face să merg mai departe." - a concluzionat Florin Cîţu.  

Orban, Barna și Hunor, în ședință fără Cîţu

Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor au intrat în ședință în lipsa premierului Cîțu. Întâlnirea a avut loc în biroul președintelui Camerei Deputaților. 

Reporterul Antena 3, Vasile Marcu, a transmis că 'au fost prezenți și o parte dintre primarii UDMR din Covasna și județul Brașov, dar și primari din partea USR-PLUS.' Aceștia au discutat despre proiecte de investiții pentru viitor și despre rectificarea bugetare.

'A fost practic o reiterare a ședinței de coaliție ținută aseară la Guvern. Observăm că Ludovic Orban dorește să facă propria ședință, la care să discute separat de premier cu primarii și autoritățile locale.', a precizat Vasile Marcu. 

Florin Cîțu nu a fost chemat la ședința respectivă. 

Ştirea se actualizează

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu SIIJ
Parteneri
Incendiul de la Poliţia Capitalei: Mână criminală sau incident?
x close