Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu, despre înființarea comisiei de la Ministerul Sănătății: Arată ca un fals în acte

Florin Cîțu, despre înființarea comisiei de la Ministerul Sănătății: Arată ca un fals în acte

Premierul Florin Cîțu a spus luni seara că a început investigația privitoare la modul în care a fost înființată comisia de anchetă de la Ministerul Sănătății în timpul fostului ministru Vlad Voiculescu. Acum arată ca un fals în acte, dar nu pot să mă pronunț, a precizat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre înființarea comisiei de la Ministerul Sănătății: Arată ca un fals în acte
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    19 Apr 2021   •   21:29

Florin Cîțu a spus că sunt mai multe lucruri de investigat.

„Acum arată ca un fals în acte, ca un document care a fost creat după. Acolo sunt mai multe lucruri, le investigăm pe toate”, a spus Florin Cîțu, la Digi 24..

Premierul a mai spus că nu exclude varianta unei greșeli.

Anterior, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei conducerii PNL, Florin Cîțu a declarat că nu și-a pus semnătura pe niciun document transmis de la Ministerul Sănătății privind raportările referitoare la pandemia de COVID.

Florin Cîțu a mai afirmat că ce a apărut în presă nu este un document, „ci o coală de hârtie”.

„Faceţi o acuzaţie foarte gravă, în primul rând că nu e un document, este o coală de hârtie. Deci, nu este un document, este o coală de hârtie, da? Guvernul a dat un comunicat pe această temă, nu este nicio semnătură a mea pe... Dacă dumneavoastră vă imaginaţi că premierul României semnează pe o coală de hârtie pe care scrie "primit"... Guvernul a comunicat exact procedura, aveţi un comunicat de la Guvern exact care este procedura pentru documente şi pentru cele confidenţiale. Mai mult de atât nu am ce să spun", a precizat Florin Cîţu,

Guvernul a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că informațiile apărute în presă cu privire la existența unui document transmis în atenția premierului Florin Cîțu referitor la constituirea unui grup de lucru în cadrul Ministerului Sănătății privind verificarea raportărilor zilnice referitoare la evoluția pandemiei de COVID-19 sunt false.

„Aşa-zisele documente apărute în spaţiul public nu au nicio legătură cu Guvernul sau cu aparatul de lucru al prim-ministrului sau Guvernului", se mai spune în comunicat.

Subiectul a fost comentat, luni seară, în emisiunea Sinteza Zilei de Mihai Gâdea și invitații săi:

Duminică, un membru USR-PLUS a prezentat un document, care ar fi dovedit faptul că premierul a mințit atunci când a spus că nu știa despre comisia de anchetă înființată de fostul secretar de stat Andreea Moldovan.

Ulterior, reprezentanții ministerului au demarat o anchetă, la solicitarea premierului, și au scos la iveală mai multe aspecte care aruncă semne de întrebare asupra demersului fostului secretar de stat.

 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close