Antena 3 CNN Actualitate Cîțu, despre creșterea alocațiilor: ”De ce să ne oprim la dublarea alocațiilor, când pot să fie triplate, dacă avem un plan clar”

Cîțu, despre creșterea alocațiilor: ”De ce să ne oprim la dublarea alocațiilor, când pot să fie triplate, dacă avem un plan clar”

Premierul Florin Cîțu susține că alocațiile vor crește în fiecare an, pe baza unei formule, a unui plan transparent, clar și predictibil. "De ce să ne oprim doar la dublarea alocațiilor, când pot să fie triplate", a răspuns ironic premierul.

Cîțu, despre creșterea alocațiilor: ”De ce să ne oprim la dublarea alocațiilor, când pot să fie triplate, dacă avem un plan clar”
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2021   •   15:57

Premierul Florin Cîțu susține că proiectul care prevede creșterea alocațiilor a fost votat de Senat, dar este întârziat la Camera Deputaților.

"La Senat, amendamentele care arată un nou calendar de creștere a alocațiilor, următoarea fiind 1 ianuarie 2022, a fost votat de toți membrii coaliției. La Camera Deputaților nu știu din ce motive s-a întârziat acest lucru, deși toți avem același motiv de predictibilitate, transparență și reducere a deficitului bugetar în perioada următoare, de aceea dacă, și în spațiul public văd că există informații că proiectul de lege, chiar dacă aprobat, ați văzut Colația a decis să meargă pe varianta de la Senat, primim semnale din partea opoziției că va fi atacat acest proiect de lege la CCR. În aceste condiții mă văd nevoit să aprob ordonanță de urgență în ședința de guvern pentru a mă asigura că menținem stabilitatea financiară a României”, a spus Florin Cîțu.

Acesta a anunțat că Guvernul va crea o forumulă de calcul a alocațiilor, astfel încât acestea să crească în fiecare an.

„Nu este vorba despre dublare, ci de a crește predictibil alocațiile în fiecare an, nu doar până în acest moment. Noi vom crea o formulă transparentă cu care vom crește alocațiile în fiecare an. Așa vom face și cu pensiile, așa vom avea o formulă transparentă și pentru salariul minim, asta înseamnă că vom merge cu această formulă, nu înseamnă că ne oprim când se dublează, când se triplează”, a spus premierul.

Întrebat dacă promisiunea privind creșterea alocației la 300 de lei la sfârșitul anului 2022 mai poate fi pusă în practică, premierul a răspuns:

"O să fie și mai mult, haideți să vedem formula și de ce să ne oprim la 300 de lei, alocațiile vor crește în fiecare an în perioada următoare și se vor duce în sus, de ce să ne oprim doar la dublarea alocațiilor, când pot să fie triplate. Dacă avem un plan clar, transparent, predictibil, putem să creștem alocațiile în fiecare an. Dacă nu, și facem creșteri ad-hoc, cum erau în trecut, atunci creăm probleme de sustenabilitate fiscală”, a declarat Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu alocaţii dublare triplate
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close